Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet megmelegítjük, és 2 dl-ben a 2 tk cukrot elkeverjük, belemorzsoljuk az éleszőt és felfuttatjuk
Egy nagy tálban összekeverjük a liszttel a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a tejfölt, sót, tojásokat, és jól kidolgozzuk a tésztát.
Az elkészült tésztát egy kiolajozott zacskóba rakjuk, és mehet is a hűtőbe. Vigyázat! Jó nagy zacsi legyen, mert a tészta nődögél! A kész tészta nem lesz sós, de nem is baj, a kész lángost meg lehet sózni.
Másnap reggel kiszedünk annyi tésztát, amennyi szükséges, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél ujjnyira. (Én kis lángosokat készítek, szóval a legnagyobb szaggatóval kiszaggatom, és kicsit meghúzgálom a tésztát úgy, hogy a közepe vékonyabb legyen.)
Közepesen meleg olajba tesszük, kb. annyira legyen meleg, mint a rántott husinál, és szép pirosra sütjük.
A kész lángosokra ízlés szerint zúzott fokhagymát, tejfölt, sajtot tehetünk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kb. egy hétig áll el a nyers tészta.
|
|
|
|
0 komment
|
21 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.31 17:48
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet megmelegítjük, nagy tálban, felfuttatott élesztőt, maradék tejet, elkészült tésztát, kiolajozott zacskóba, tészta nődögél, kész tészta, kész lángost, legnagyobb szaggatóval, közepe vékonyabb, rántott husinál, kész lángosokra, nyers tészta, belemorzsoljuk, összekeverjük, megmelegítjük, felfuttatott, felfuttatjuk, kiolajozott, meghúzgálom, szaggatóval, kiszaggatom, kidolgozzuk, elkeverjük, legnagyobb, kinyújtjuk, lángosokra, lisztezett, fokhagymát, lángosokat, tojásokat, vékonyabb, elkészült, Közepesen, kiszedünk, szükséges, élesztőt, Vigyázat, sütéshez, liszt, tejföl, élesztő, tojás, csapott, cukor olaj sütéshez,
|
|
|
|
|