Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
KÁVÉKRÉMES DIÓTORTA recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» Piskóta:
» 6 tojás
» 350 g porcukor
» 10 ek. víz
» 150 g darált dió
» 300 g liszt
» 2 tk. sütőpor
» Krém:
» 6 nagy egész tojás
» 200 g cukor
» 3 ek. eszpresszó
» 225 g szobahőmérsékletű vaj
» A tetejére:
» dió
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a porcukorral habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat és a vizet. A sütőport, a lisztet és a darált diót összekeverjük, majd ezt a keveréket két-három részletben a tojáshabba forgatjuk óvatosan.

2. A tésztát egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük (ha szükséges, előtte kizsírozzuk és kilisztezzük a formát). 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a piskóta. A kész piskótát hagyjuk kihűlni.

3. A krémhez a tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az eszpresszót. Nagyon alacsony lángon vagy vízgőz felett, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Pár percig hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a vajat. Teljesen kihűtjük.

4. A kihűlt krémet egy elektromos mixer segítségével kihabosítjuk.

5. A piskótát keresztben három egyforma lapra vágjuk, érdemes úgy manőverezni, hogy ami sülés közben az alja volt, az legyen majd a teteje - általában az a legsimább.

6. Az alsó és a második piskótalapot is megkenjük a krémmel, rátesszük a harmadik lapot, majd a maradék krémmel körbekenjük a torta tetejét és az oldalát is. Végül dióval díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Díszítés lehet mandula is vagy ahogy szeretnèm.
0 komment 3 ember kedveli henihencsi
2017.11.19 21:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásokat kettéválasztjuk, porcukorral habbá, darált diót, keveréket két-három, tojáshabba forgatjuk, kész piskótát, tojásokat fehéredésig, kihűlt krémet, elektromos mixer, piskótát keresztben, alja volt, legyen majd, második piskótalapot, harmadik lapot, maradék krémmel, torta tetejét, kettéválasztjuk, tojássárgákat, összekeverjük, hozzákeverjük, előmelegített, hozzákeverjük, segítségével, kihabosítjuk, piskótalapot, ellenőrizzük, kilisztezzük, tortaformába, kizsírozzuk, manőverezni, eszpresszót, fehéredésig, körbekenjük, porcukorral, hozzáadjuk, fehérjéket, folyamatos, piskótához, besűrítjük, elektromos, KÁVÉKRÉMES, részletben, Piskóta, tojás, porcukor, víz, darált, liszt, sütőpor, Krém, nagy egész tojás, cukor, eszpresszó, szobahőmérsékletű vaj, tetejére,
Harcsa halászlé
1 komment 4 ember kedveli
Sárgadinnye krémleves tejszínhabbal
0 komment 1 ember kedveli
Habart bableves
1 komment 3 ember kedveli
Jaffa szelet másként
0 komment 7 ember kedveli
Öntött túrós lepény!
0 komment 28 ember kedveli
Fehérrépa püré
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres töltött palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Gulyáskrém házilag
1 komment 26 ember kedveli
Isteni Csörögefánk
3 komment 22 ember kedveli
Mazsola leves
0 komment 1 ember kedveli
Hidegdara karamellöntettel
0 komment 5 ember kedveli
Kávés keksztekercs
0 komment 3 ember kedveli
Mandulás narancsos linzer
0 komment 6 ember kedveli
White russian koktél
0 komment 1 ember kedveli
Bud Spencer kedvence
3 komment 52 ember kedveli
MAJONÉZES BURGONYA FORMÁBAN
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.