Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
KÁVÉKRÉMES DIÓTORTA recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» Piskóta:
» 6 tojás
» 350 g porcukor
» 10 ek. víz
» 150 g darált dió
» 300 g liszt
» 2 tk. sütőpor
» Krém:
» 6 nagy egész tojás
» 200 g cukor
» 3 ek. eszpresszó
» 225 g szobahőmérsékletű vaj
» A tetejére:
» dió
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a porcukorral habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat és a vizet. A sütőport, a lisztet és a darált diót összekeverjük, majd ezt a keveréket két-három részletben a tojáshabba forgatjuk óvatosan.

2. A tésztát egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük (ha szükséges, előtte kizsírozzuk és kilisztezzük a formát). 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a piskóta. A kész piskótát hagyjuk kihűlni.

3. A krémhez a tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az eszpresszót. Nagyon alacsony lángon vagy vízgőz felett, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Pár percig hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a vajat. Teljesen kihűtjük.

4. A kihűlt krémet egy elektromos mixer segítségével kihabosítjuk.

5. A piskótát keresztben három egyforma lapra vágjuk, érdemes úgy manőverezni, hogy ami sülés közben az alja volt, az legyen majd a teteje - általában az a legsimább.

6. Az alsó és a második piskótalapot is megkenjük a krémmel, rátesszük a harmadik lapot, majd a maradék krémmel körbekenjük a torta tetejét és az oldalát is. Végül dióval díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Díszítés lehet mandula is vagy ahogy szeretnèm.
0 komment 3 ember kedveli henihencsi
2017.11.19 21:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásokat kettéválasztjuk, porcukorral habbá, darált diót, keveréket két-három, tojáshabba forgatjuk, kész piskótát, tojásokat fehéredésig, kihűlt krémet, elektromos mixer, piskótát keresztben, alja volt, legyen majd, második piskótalapot, harmadik lapot, maradék krémmel, torta tetejét, kettéválasztjuk, tojássárgákat, összekeverjük, hozzákeverjük, előmelegített, hozzákeverjük, segítségével, kihabosítjuk, piskótalapot, ellenőrizzük, kilisztezzük, tortaformába, kizsírozzuk, manőverezni, eszpresszót, fehéredésig, körbekenjük, porcukorral, hozzáadjuk, fehérjéket, folyamatos, piskótához, besűrítjük, elektromos, KÁVÉKRÉMES, részletben, Piskóta, tojás, porcukor, víz, darált, liszt, sütőpor, Krém, nagy egész tojás, cukor, eszpresszó, szobahőmérsékletű vaj, tetejére,
Csirkemell Wellington módra
1 komment 18 ember kedveli
Csirkemell brassói
1 komment 12 ember kedveli
Knédli
2 komment 12 ember kedveli
Gombás sertéskaraj sonkával
0 komment 9 ember kedveli
Ciorba de perisoare
0 komment 2 ember kedveli
Hagymás-tojásos burgonyasaláta
0 komment 9 ember kedveli
Clafoutis Pina Colada
1 komment 3 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 7 ember kedveli
Vargabéles
0 komment 5 ember kedveli
Muflonhúsos pásztorpite
0 komment 1 ember kedveli
Harcsapaprikás
0 komment 7 ember kedveli
Hagymás palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Mustáros-zöldséges csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya.
0 komment 14 ember kedveli
Zöldséges rakott csirke
0 komment 3 ember kedveli
Zöldborsós tojásrántotta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.