Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a porcukorral habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat és a vizet. A sütőport, a lisztet és a darált diót összekeverjük, majd ezt a keveréket két-három részletben a tojáshabba forgatjuk óvatosan.
2. A tésztát egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük (ha szükséges, előtte kizsírozzuk és kilisztezzük a formát). 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a piskóta. A kész piskótát hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez a tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az eszpresszót. Nagyon alacsony lángon vagy vízgőz felett, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Pár percig hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a vajat. Teljesen kihűtjük.
4. A kihűlt krémet egy elektromos mixer segítségével kihabosítjuk.
5. A piskótát keresztben három egyforma lapra vágjuk, érdemes úgy manőverezni, hogy ami sülés közben az alja volt, az legyen majd a teteje - általában az a legsimább.
6. Az alsó és a második piskótalapot is megkenjük a krémmel, rátesszük a harmadik lapot, majd a maradék krémmel körbekenjük a torta tetejét és az oldalát is. Végül dióval díszítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Díszítés lehet mandula is vagy ahogy szeretnèm.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
henihencsi
2017.11.19 21:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat kettéválasztjuk, porcukorral habbá, darált diót, keveréket két-három, tojáshabba forgatjuk, kész piskótát, tojásokat fehéredésig, kihűlt krémet, elektromos mixer, piskótát keresztben, alja volt, legyen majd, második piskótalapot, harmadik lapot, maradék krémmel, torta tetejét, kettéválasztjuk, tojássárgákat, összekeverjük, hozzákeverjük, előmelegített, hozzákeverjük, segítségével, kihabosítjuk, piskótalapot, ellenőrizzük, kilisztezzük, tortaformába, kizsírozzuk, manőverezni, eszpresszót, fehéredésig, körbekenjük, porcukorral, hozzáadjuk, fehérjéket, folyamatos, piskótához, besűrítjük, elektromos, KÁVÉKRÉMES, részletben, Piskóta, tojás, porcukor, víz, darált, liszt, sütőpor, Krém, nagy egész tojás, cukor, eszpresszó, szobahőmérsékletű vaj, tetejére,
|
|
|
|
|