Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt 2 dl langyos vízzel és a cukorral elkeverem, majd 10 perc alatt felfuttatom. A lisztet egy nagy tálba öntöm, majd belekeverem a sót és a felfutott élesztőt, valamint az olajat. Jól összedolgozom, dagasztom, hogy közepesen kemény tésztát kapjak. Akkor jó a tészta, ha egységesen sima és könnyen elválik az edény falától. Cipót formálok belőle, a tetejét megszórom liszttel, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen, 1 óra alatt, a duplájára kelesztem. 14 egyforma darabra szaggatom, kis gombócokat formálok belőle. Letakarva, 30 percig pihentetem, amíg megkelnek egy kicsit. Olajos kézzel kihúzkodom. Bő, forró olajban megsütöm az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tejföllel és reszelt sajttal kínálom.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
niki74
2014.03.15 14:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
cukorral elkeverem, nagy tálba, felfutott élesztőt, edény falától, tetejét megszórom, duplájára kelesztem, másik oldalát, összedolgozom, konyharuhával, belekeverem, megfordítva, felfuttatom, kihúzkodom, kávéskanál, egységesen, gombócokat, pihentetem, felfutott, megkelnek, közepesen, megszórom, szaggatom, Letakarva, kelesztem, duplájára, letakarva, elkeverem, dagasztom, Tejföllel, élesztőt, egyforma, élesztőt, megsütöm, liszt, kanál, kanál étolaj, élesztő, kávéskanál cukor, tejföl,
|
|
|
|
|