Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
" Ízek orgiája " steak. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 800 g marhahús (a legjobb a vesepecsenye)
» extra szűz olívaolaj
» 4 ek sima étolaj
» durvára őrölt színesbors
» 800 g csicsóka
» 200 g lilakáposzta
» 80 g lilahagyma
» 150 g cékla
» 2 dl Cabernet Franc
» 2 ek barna nádcukor
» 1 ek málnás vörösborecet
» 200 g tormás krémsajt
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



A húst lehártyázzuk, majd a rostjaira merőlegesen 4 szeletre vágjuk, a színes borssal beszórjuk.
Egy jó erős nejlonzacskóba tesszük a szeleteket, ezután olajat öntünk rá, hogy bőségesen befedje. Majd úgy kössük be a zacskó száját, hogy a levegőt szorítsuk ki belőle.
Helyezzük a zacskót a hűtő aljára, és kétnaponta enyhén rázogassuk meg, így mozgatva meg a húsokat. Ízlés szerint 1-2 hétig érleljük a pácban. Így lesz igazán finom puha.
A csicsókát körömkefével alaposan mossuk meg, héjában fűzzük meg egy csipet sóval. Hámozzuk meg a céklát, a hagymát és tisztítsuk meg a káposztát, majd ezeket reszeljük le uborkareszelőn. A 2 evőkanál étolajat melegítsük fel egy serpenyőben. Ebben pattogtassuk ki a köményt, majd karamellizáljuk a nádcukrot, és ebben dinszteljük meg azokat. Ha jól megdinszteljük, öntsünk alá vörösbort, és 1 ek vörösbor ecetet, valamint vizet (amennyi szükséges).
Vastag falú serpenyőben forrósítjuk fel a 2 evőkanál étolajat - majdnem füstölésig. Ekkor helyezzük bele a hússzeleteket. Ezeket nyomassuk le egy másik edénnyel, hogy egyenletesen süljenek. Most jön a legfontosabb kérdés: mennyi ideig süssük. Ez függ a szelet vastagságától és főképp attól, mennyire szeretjük átsülve.
Megjegyzés / tipp:

Friss rozskenyérrel kínáljuk.
0 komment 2 ember kedveli haaapci
2012.10.06 14:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst lehártyázzuk, rostjaira merőlegesen, színes borssal, zacskó száját, levegőt szorítsuk, hűtő aljára, csicsókát körömkefével, csipet sóval, másik edénnyel, legfontosabb kérdés, szelet vastagságától, karamellizáljuk, uborkareszelőn, nejlonzacskóba, megdinszteljük, hússzeleteket, vastagságától, rozskenyérrel, lehártyázzuk, körömkefével, vörösborecet, lilakáposzta, pattogtassuk, egyenletesen, legfontosabb, vesepecsenye, serpenyőben, serpenyőben, forrósítjuk, dinszteljük, merőlegesen, kétnaponta, tisztítsuk, rázogassuk, szeleteket, melegítsük, színesbors, extra szűz olívaolaj, sima étolaj, durvára őrölt színesbors, csicsóka, lilakáposzta, lilahagyma, cékla, Cabernet Franc, barna nádcukor, málnás vörösborecet, tormás krémsajt,
Brokkolis pulykamell
0 komment 1 ember kedveli
Gőzgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Köménymagos leves
1 komment 2 ember kedveli
Körbe-körbe sültkrumpli
0 komment 11 ember kedveli
Barackos kacsasült.
0 komment 4 ember kedveli
Sütőtökös galuska
0 komment 6 ember kedveli
Bolognai padlizsán spagettivel !
0 komment 8 ember kedveli
Cukkinis-sonkás spagetti...
0 komment 7 ember kedveli
Rakott kel...
0 komment 8 ember kedveli
Vörösboros csirke zöldségekkel !
0 komment 3 ember kedveli
Sárgarépa főzelék
0 komment 1 ember kedveli
Diós krémes
1 komment 6 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 1 ember kedveli
csokis-diós szelet ahogy én szeretem
0 komment 1 ember kedveli
Almás Pite
0 komment 7 ember kedveli
Pikáns zöldbabos rukkola saláta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.