Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst lehártyázzuk, majd a rostjaira merőlegesen 4 szeletre vágjuk, a színes borssal beszórjuk.
Egy jó erős nejlonzacskóba tesszük a szeleteket, ezután olajat öntünk rá, hogy bőségesen befedje. Majd úgy kössük be a zacskó száját, hogy a levegőt szorítsuk ki belőle.
Helyezzük a zacskót a hűtő aljára, és kétnaponta enyhén rázogassuk meg, így mozgatva meg a húsokat. Ízlés szerint 1-2 hétig érleljük a pácban. Így lesz igazán finom puha.
A csicsókát körömkefével alaposan mossuk meg, héjában fűzzük meg egy csipet sóval. Hámozzuk meg a céklát, a hagymát és tisztítsuk meg a káposztát, majd ezeket reszeljük le uborkareszelőn. A 2 evőkanál étolajat melegítsük fel egy serpenyőben. Ebben pattogtassuk ki a köményt, majd karamellizáljuk a nádcukrot, és ebben dinszteljük meg azokat. Ha jól megdinszteljük, öntsünk alá vörösbort, és 1 ek vörösbor ecetet, valamint vizet (amennyi szükséges).
Vastag falú serpenyőben forrósítjuk fel a 2 evőkanál étolajat - majdnem füstölésig. Ekkor helyezzük bele a hússzeleteket. Ezeket nyomassuk le egy másik edénnyel, hogy egyenletesen süljenek. Most jön a legfontosabb kérdés: mennyi ideig süssük. Ez függ a szelet vastagságától és főképp attól, mennyire szeretjük átsülve.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Friss rozskenyérrel kínáljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.06 14:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst lehártyázzuk, rostjaira merőlegesen, színes borssal, zacskó száját, levegőt szorítsuk, hűtő aljára, csicsókát körömkefével, csipet sóval, másik edénnyel, legfontosabb kérdés, szelet vastagságától, karamellizáljuk, uborkareszelőn, nejlonzacskóba, megdinszteljük, hússzeleteket, vastagságától, rozskenyérrel, lehártyázzuk, körömkefével, vörösborecet, lilakáposzta, pattogtassuk, egyenletesen, legfontosabb, vesepecsenye, serpenyőben, serpenyőben, forrósítjuk, dinszteljük, merőlegesen, kétnaponta, tisztítsuk, rázogassuk, szeleteket, melegítsük, színesbors, extra szűz olívaolaj, sima étolaj, durvára őrölt színesbors, csicsóka, lilakáposzta, lilahagyma, cékla, Cabernet Franc, barna nádcukor, málnás vörösborecet, tormás krémsajt,
|
|
|
|
|