Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
" Ízek orgiája " steak. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 800 g marhahús (a legjobb a vesepecsenye)
» extra szűz olívaolaj
» 4 ek sima étolaj
» durvára őrölt színesbors
» 800 g csicsóka
» 200 g lilakáposzta
» 80 g lilahagyma
» 150 g cékla
» 2 dl Cabernet Franc
» 2 ek barna nádcukor
» 1 ek málnás vörösborecet
» 200 g tormás krémsajt
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



A húst lehártyázzuk, majd a rostjaira merőlegesen 4 szeletre vágjuk, a színes borssal beszórjuk.
Egy jó erős nejlonzacskóba tesszük a szeleteket, ezután olajat öntünk rá, hogy bőségesen befedje. Majd úgy kössük be a zacskó száját, hogy a levegőt szorítsuk ki belőle.
Helyezzük a zacskót a hűtő aljára, és kétnaponta enyhén rázogassuk meg, így mozgatva meg a húsokat. Ízlés szerint 1-2 hétig érleljük a pácban. Így lesz igazán finom puha.
A csicsókát körömkefével alaposan mossuk meg, héjában fűzzük meg egy csipet sóval. Hámozzuk meg a céklát, a hagymát és tisztítsuk meg a káposztát, majd ezeket reszeljük le uborkareszelőn. A 2 evőkanál étolajat melegítsük fel egy serpenyőben. Ebben pattogtassuk ki a köményt, majd karamellizáljuk a nádcukrot, és ebben dinszteljük meg azokat. Ha jól megdinszteljük, öntsünk alá vörösbort, és 1 ek vörösbor ecetet, valamint vizet (amennyi szükséges).
Vastag falú serpenyőben forrósítjuk fel a 2 evőkanál étolajat - majdnem füstölésig. Ekkor helyezzük bele a hússzeleteket. Ezeket nyomassuk le egy másik edénnyel, hogy egyenletesen süljenek. Most jön a legfontosabb kérdés: mennyi ideig süssük. Ez függ a szelet vastagságától és főképp attól, mennyire szeretjük átsülve.
Megjegyzés / tipp:

Friss rozskenyérrel kínáljuk.
0 komment 2 ember kedveli haaapci
2012.10.06 14:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst lehártyázzuk, rostjaira merőlegesen, színes borssal, zacskó száját, levegőt szorítsuk, hűtő aljára, csicsókát körömkefével, csipet sóval, másik edénnyel, legfontosabb kérdés, szelet vastagságától, karamellizáljuk, uborkareszelőn, nejlonzacskóba, megdinszteljük, hússzeleteket, vastagságától, rozskenyérrel, lehártyázzuk, körömkefével, vörösborecet, lilakáposzta, pattogtassuk, egyenletesen, legfontosabb, vesepecsenye, serpenyőben, serpenyőben, forrósítjuk, dinszteljük, merőlegesen, kétnaponta, tisztítsuk, rázogassuk, szeleteket, melegítsük, színesbors, extra szűz olívaolaj, sima étolaj, durvára őrölt színesbors, csicsóka, lilakáposzta, lilahagyma, cékla, Cabernet Franc, barna nádcukor, málnás vörösborecet, tormás krémsajt,
Majonézes burgonyasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Húsgombóc leves
1 komment 2 ember kedveli
Töpörtyűs ínyenckrém
1 komment 18 ember kedveli
Csirkemáj puliszkával
0 komment 4 ember kedveli
Mazsolás császármorzsa búzadarából
0 komment 12 ember kedveli
Resztelt máj
2 komment 8 ember kedveli
Diós batyu
0 komment 3 ember kedveli
Vaníliás eperleves
0 komment 3 ember kedveli
Pulykaragu májas burgonyagombóccal
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés-mandulás torta...
0 komment 8 ember kedveli
Gyümölcsrizs
0 komment 3 ember kedveli
Spagetti holland módra
0 komment 7 ember kedveli
Húsos tészta
0 komment 74 ember kedveli
Rántott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Rakott brokkoli
0 komment 5 ember kedveli
Holland sajtsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.