Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Kb: 1.5 liter vizet felforralok a leveskockákkal,beledobom a megtisztított , felkockázott zöldséget és elkezdem főzni.
Az apróra felvágott szalonnát kisütöm, a finomra vágott hagymát ráteszem, kicsit pirítom, majd a kockára vágott májat és a zúzott fokhagymát, zsályát, mentát, borst is beleteszem.
Állandóan kevergetve megpirítom.Ez csak pár perc.
Felöntöm a borral, s addig főzöm míg megpuhul.
Most már csak utána sózok, borsozok ha kell.A leveshez adom,elkeverem utoljára.
Közben a túrót összekeverem a petrezselyemmel, pici sóval és borssal.A túrónak pépesnek kell lennie majd.
Tálalása: a túrót a tányérra kirakom és arra szedem ki a levest.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez egy igazán kiadós leves, pikáns a fűszerezése miatt.
Aki szereti tehéntúró helyett juhtúróval is elkészítési.
Csirkemáj helyett pedig pulykamájjal vagy borjúmájjal is elkészíthető.
Lepényt vagy lángost lehet utána kínálni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
ibolya58
2012.05.06 22:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
apróra felvágott, finomra vágott, kockára vágott, zúzott fokhagymát, leveshez adom, túrónak pépesnek, tányérra kirakom, igazán kiadós, fűszerezése miatt, petrezselyemmel, leveskockákkal, megtisztított, zöldségleves, pulykamájjal, felkockázott, petrezselyem, elkészíthető, összekeverem, fűszerezése, borjúmájjal, felforralok, elkészítési, beleteszem, megpirítom, kevergetve, fokhagymát, juhtúróval, zöldséget, Állandóan, elkeverem, szalonnát, Csirkemáj, beledobom, tehéntúró, felvágott, csirkemáj, vegyes zöldség, szalonna, hagyma, gerezd fokhagyma, zsálya, menta, fehérbor, leves kocka, tehéntúró, petrezselyem, bors,
|
|
|
|
|