Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sáfrányos karfiolleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 80 dkg karfiol
» 0,5 l tej
» 0,5 l csirke alaplé
» 2 csipet sáfrány
» só ízlés szerint
» bors ízlés szerint (frissen őrölve)
» 2 evőkanál vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez.
Kb. 7-8 perc alatt (a karfoil -rózsák méretétől függően) majdnem puhára főzzük a zöldséget.
A karfiolrózsák negyedét szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
A maradék karfiolt 2-3 merőkanálnyi lé kíséretében turmixban pürésítjük. Másik lábasba öntjük a pépet és felengedjük annyi főzőlével, hogy leves sűrűségű legyen. (Ehhez nem biztos, hogy az összes lére szükségünk lesz!)
Hozzáadjuk a másik csipet sáfrányt, igazítunk a leves ízesítésén (ha szükséges) és összeforraljuk.
Közben a félretett karfiolrózsákat egy serpenyőben a felhevített vajon megpirítjuk.
A pirított karfiolt elosztjuk a tányérokban, óvatosan felöntjük a levessel, olívaolajat csepegtetünk rá, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel hintjük.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok
0 komment 3 ember kedveli feviroza
2015.08.04 13:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csipet sáfránnyal, karfiolt rózsáira, forrásban lévő, karfoil -rózsák, karfiolrózsák negyedét, maradék karfiolt, összes lére, másik csipet, leves ízesítésén, félretett karfiolrózsákat, felhevített vajon, pirított karfiolt, karfiolrózsákat, petrezselyemmel, összeforraljuk, karfiolrózsák, szűrőkanállal, csepegtetünk, karfiolleves, merőkanálnyi, felforraljuk, félretesszük, felengedjük, felhevített, olívaolajat, tányérokban, megpirítjuk, serpenyőben, kíséretében, ízesítésén, sáfránnyal, szükségünk, hozzáadjuk, Hozzáadjuk, pürésítjük, elosztjuk, Sáfrányos, megmossuk, karfiol, csirke alaplé, csipet sáfrány, ízlés szerint, evőkanál,
Savanyú káposztás sztrapacska...
0 komment 10 ember kedveli
Szerelem kávé
0 komment 4 ember kedveli
Zöldséges halsaláta...
0 komment 2 ember kedveli
Túróhabtorta
0 komment 4 ember kedveli
Répatorta
1 komment 7 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 2 ember kedveli
Brokkolis-gombás csirkeragu
1 komment 1 ember kedveli
Mákos-nutellás bögresüti
0 komment 2 ember kedveli
Resztelt máj
1 komment 4 ember kedveli
Gyümölcsös zellersaláta joghurttal
0 komment 4 ember kedveli
Panna cotta, az olasz csodadesszert
0 komment 4 ember kedveli
Rakott palacsinta csabai módra
0 komment 1 ember kedveli
Császárkörtés szaloncukor
0 komment 9 ember kedveli
Pörkölt, diós sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Fahéjas tejberizs eperrel
0 komment 1 ember kedveli
Avokádókrémes karfiolcsoda
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.