Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sáfrányos karfiolleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 80 dkg karfiol
» 0,5 l tej
» 0,5 l csirke alaplé
» 2 csipet sáfrány
» só ízlés szerint
» bors ízlés szerint (frissen őrölve)
» 2 evőkanál vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez.
Kb. 7-8 perc alatt (a karfoil -rózsák méretétől függően) majdnem puhára főzzük a zöldséget.
A karfiolrózsák negyedét szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
A maradék karfiolt 2-3 merőkanálnyi lé kíséretében turmixban pürésítjük. Másik lábasba öntjük a pépet és felengedjük annyi főzőlével, hogy leves sűrűségű legyen. (Ehhez nem biztos, hogy az összes lére szükségünk lesz!)
Hozzáadjuk a másik csipet sáfrányt, igazítunk a leves ízesítésén (ha szükséges) és összeforraljuk.
Közben a félretett karfiolrózsákat egy serpenyőben a felhevített vajon megpirítjuk.
A pirított karfiolt elosztjuk a tányérokban, óvatosan felöntjük a levessel, olívaolajat csepegtetünk rá, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel hintjük.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok
0 komment 3 ember kedveli feviroza
2015.08.04 13:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csipet sáfránnyal, karfiolt rózsáira, forrásban lévő, karfoil -rózsák, karfiolrózsák negyedét, maradék karfiolt, összes lére, másik csipet, leves ízesítésén, félretett karfiolrózsákat, felhevített vajon, pirított karfiolt, karfiolrózsákat, petrezselyemmel, összeforraljuk, karfiolrózsák, szűrőkanállal, csepegtetünk, karfiolleves, merőkanálnyi, felforraljuk, félretesszük, felengedjük, felhevített, olívaolajat, tányérokban, megpirítjuk, serpenyőben, kíséretében, ízesítésén, sáfránnyal, szükségünk, hozzáadjuk, Hozzáadjuk, pürésítjük, elosztjuk, Sáfrányos, megmossuk, karfiol, csirke alaplé, csipet sáfrány, ízlés szerint, evőkanál,
burgonyás kisbukta!
0 komment 8 ember kedveli
Karácsonyi forralt bor
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös lencseleves füstölt oldalassal
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában
0 komment 12 ember kedveli
Töltött kacsanyak...
0 komment 6 ember kedveli
Peach Spirit
0 komment 2 ember kedveli
Kápia paprikás sajtkrém.
0 komment 1 ember kedveli
Szórós túrós
1 komment 8 ember kedveli
Eperturmix
0 komment 3 ember kedveli
Rózsafánk...
0 komment 15 ember kedveli
Sült kacsacomb káposztás tésztával !
0 komment 9 ember kedveli
Sárgadinnye krémleves tejszínhabbal
0 komment 1 ember kedveli
Csodás vaníliás kifli
0 komment 12 ember kedveli
Barackmag...
0 komment 10 ember kedveli
Pásztorpite
0 komment 40 ember kedveli
Sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.