Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez.
Kb. 7-8 perc alatt (a karfoil -rózsák méretétől függően) majdnem puhára főzzük a zöldséget.
A karfiolrózsák negyedét szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
A maradék karfiolt 2-3 merőkanálnyi lé kíséretében turmixban pürésítjük. Másik lábasba öntjük a pépet és felengedjük annyi főzőlével, hogy leves sűrűségű legyen. (Ehhez nem biztos, hogy az összes lére szükségünk lesz!)
Hozzáadjuk a másik csipet sáfrányt, igazítunk a leves ízesítésén (ha szükséges) és összeforraljuk.
Közben a félretett karfiolrózsákat egy serpenyőben a felhevített vajon megpirítjuk.
A pirított karfiolt elosztjuk a tányérokban, óvatosan felöntjük a levessel, olívaolajat csepegtetünk rá, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel hintjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
feviroza
2015.08.04 13:21
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csipet sáfránnyal, karfiolt rózsáira, forrásban lévő, karfoil -rózsák, karfiolrózsák negyedét, maradék karfiolt, összes lére, másik csipet, leves ízesítésén, félretett karfiolrózsákat, felhevített vajon, pirított karfiolt, karfiolrózsákat, petrezselyemmel, összeforraljuk, karfiolrózsák, szűrőkanállal, csepegtetünk, karfiolleves, merőkanálnyi, felforraljuk, félretesszük, felengedjük, felhevített, olívaolajat, tányérokban, megpirítjuk, serpenyőben, kíséretében, ízesítésén, sáfránnyal, szükségünk, hozzáadjuk, Hozzáadjuk, pürésítjük, elosztjuk, Sáfrányos, megmossuk, karfiol, csirke alaplé, csipet sáfrány, ízlés szerint, evőkanál,
|
|
|
|
|