Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verem, a vége felé, apránként a porcukrot is hozzá adom. Ezután óvatosan, egyenként a tojások sárgáját (8 db), majd a liszttel és a sütőporral összeforgatott darált diót (15 dkg) keverek bele. Sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe simítom, majd 170 fokon, 25-30 perc alatt megsütöm. A krémhez a tojásokat (3db) a porcukorral és a vaníliás cukorral tálba töltöm, vízgőz felett kevergetve, pár perc alatt, krémesre főzöm, majd hűlni hagyom. A vajat először magában, majd a már hideg krémmel habosra keverem. A tésztát hosszában, három lapra vágom és a krémmel egymásra rétegezem úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle. A torta oldalát és tetejét darált dióval behintve díszítem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tejszínhabbal díszítem a tortát.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
hornoke
2014.03.22 18:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásfehérjét kemény, vége felé, tojások sárgáját, sütőporral összeforgatott, vaníliás cukorral, vajat először, tésztát hosszában, krémmel egymásra, torta oldalát, összeforgatott, Tejszínhabbal, tojásfehérjét, Sütőpapírral, porcukorral, kevergetve, sütőporral, finomliszt, tésztához, apránként, egyenként, rétegezem, hosszában, porcukrot, tojásokat, tetejére, óvatosan, oldalára, behintve, liszttel, sárgáját, díszítem, megsütöm, díszítem, Diótorta, vaníliás, tojás, porcukor, finomliszt, csomag sütőpor, csomag vaníliás cukor, margarin, marék,
|
|
|
|
|