Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejszínt kevergetés nélkül felforraljuk ,majd a tejet is hozzáöntve, újból felforraljuk.Levesszük a tűzről,hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét,és a kávét is beleöntjük.5 percig állni hagyjuk,majd fakanállal fényes sima masszává keverjük.30 percig szobahőmérsékleten hűtjük.Habzsákba,vagy tölcsérbe töltjük a masszát és minyonpapírra apró "csigákat" nyomunk belőle.Mindegyik tetejére egy-egy csokis kávészemet teszünk.3 órára hűtőbe rakjuk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Dobozban ,hűtőbe téve 8 napig eláll
|
|
|
|
1 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.13 22:46
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
menafilo100 |
2013.11.14. 10:41 (#1) |
|
 |
Imádom a tejszínes, kávés édességeket. Alig várom, hogy elkészítsem. Vendégeket várok. Megírom, kitartott e több napot a hűtőben, vagy még a maradékot csomagolnom kellett.
Köszi a receptet. |
| |
|
|
|
tejszínt kevergetés, apró darabokra, minyonpapírra, felforraljuk, felforraljuk, tejcsokoládé, hozzáöntve, csokoládét, kávészemet, fakanállal, kevergetés, hozzáadjuk, beleöntjük, darabokra, tölcsérbe, Habzsákba, Mindegyik, Levesszük, tejszínt, Dobozban, kávészem, keverjük, evőkanál, masszává, evőkanál, csigákat, tetejére, csokival, tejszín, evőkanál, tejcsokoládé, evőkanál instant kávé, csokival bevont kávészem,
|
|
|
|
|