Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tiszai halászlé-bográcsban- recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 4 kg hal vegyesen (ponty, kecsege, törpeharcsa)
» 10-12 fej vöröshagyma
» 8 evőkanál pirospaprika
» 8 db zöldpaprika
» 4 db paradicsom
» 4 evőkanál zsír
» só
» bors
» cseresznyepaprika ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Először is tüzet gyújtunk, majd elkészítjük az alaplevet. A zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, előkészített kis halakat és a nagyobbak fejét, farkát, uszonyát. A feldarabolt paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal. Mikor rotyogni kezd, felöntjük vízzel, és 45-50 percig főzzük. Mikor letelt az idő és látjuk, hogy a hal is rendesen szétfőtt, szitán átpasszírozzuk az egészet, így kapjuk meg a halászlé alaplevét. Ezt az alaplevet újra a tűz fölé rakjuk, és beletesszük a feldarabolt, bevagdalt, besózott halderekakat. Felöntjük vízzel, hogy a halszeleteket teljesen ellepje, majd tovább főzzük, újraforrástól számított 30 percig. Ekkor tesszük bele az ikrát, vagy a haltejet és még 5-10 percig forraljuk.
Megjegyzés / tipp:

A tiszai halászlevet tészta nélkül, friss ropogós kenyérrel fogyasztják.
A tiszai halászlevek passzírozással készülnek, de a Balaton környékén is így szeretik a halászlevet,míg a bajai halászlét tésztával kínálják.
A bográcsban készített halászlénél nincs finomabb.
2 komment 5 ember kedveli archangels-jophiel
2012.08.16 14:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2016.12.08. 22:29 (#2)
Semmilyen halászlében nincs keresnivalója a disznózsírnak! Ez nem nagyfokú hiba, hanem nagymértékű bűn! Erősen megkérdőjelezi a receptközlő hozzáértését!
kozlik1 2016.07.10. 16:58 (#1)
Szerintem teljesen felesleges zsírt tenni bele és a hagymát megdinsztelni. Kevesebb paradicsom és helyette a lepasszírozott alaplébe 1-2 dl száraz vörösbor.
Címkék
zsíron megdinszteljük, finomra vágott, nagyobbak fejét, feldarabolt paradicsomot, halászlé alaplevét, alaplevet újra, halszeleteket teljesen, tiszai halászlevet, tiszai halászlevek, bajai halászlét, bográcsban készített, pirospaprikával, passzírozással, átpasszírozzuk, megdinszteljük, újraforrástól, halszeleteket, megtisztított, pirospaprika, előkészített, vöröshagymát, halderekakat, paradicsomot, halászlénél, halászlevek, fogyasztják, beletesszük, törpeharcsa, halászlevet, feldarabolt, fűszerezzük, elkészítjük, halászlevet, zöldpaprika, vöröshagyma, feldarabolt, bográcsban, vöröshagyma, evőkanál pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom, evőkanál zsír, bors,
Sonkás-sajtos tekercs
0 komment 5 ember kedveli
Rántott hagymakarika
0 komment 5 ember kedveli
Kecskeméti csirke
0 komment 12 ember kedveli
Töltött tojás
0 komment 1 ember kedveli
Magos fánk
0 komment 2 ember kedveli
Aszalt gyümölcsös csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás-hagymás csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Boszorkány máglya
4 komment 47 ember kedveli
Almás-zabpelyhes sütemény
0 komment 10 ember kedveli
Fagyi szelet
0 komment 9 ember kedveli
Isler
0 komment 10 ember kedveli
Meggyes-csokis muffin
0 komment 2 ember kedveli
Citromkrémes szelet
0 komment 18 ember kedveli
Sáfrányos-zöldborsós burgonyaleves
0 komment 1 ember kedveli
Gyömbéres banándzsem
0 komment 3 ember kedveli
HARCSÁS SAVANYÚ KÁPOSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.