Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tiszai halászlé-bográcsban- recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 4 kg hal vegyesen (ponty, kecsege, törpeharcsa)
» 10-12 fej vöröshagyma
» 8 evőkanál pirospaprika
» 8 db zöldpaprika
» 4 db paradicsom
» 4 evőkanál zsír
» só
» bors
» cseresznyepaprika ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Először is tüzet gyújtunk, majd elkészítjük az alaplevet. A zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, előkészített kis halakat és a nagyobbak fejét, farkát, uszonyát. A feldarabolt paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal. Mikor rotyogni kezd, felöntjük vízzel, és 45-50 percig főzzük. Mikor letelt az idő és látjuk, hogy a hal is rendesen szétfőtt, szitán átpasszírozzuk az egészet, így kapjuk meg a halászlé alaplevét. Ezt az alaplevet újra a tűz fölé rakjuk, és beletesszük a feldarabolt, bevagdalt, besózott halderekakat. Felöntjük vízzel, hogy a halszeleteket teljesen ellepje, majd tovább főzzük, újraforrástól számított 30 percig. Ekkor tesszük bele az ikrát, vagy a haltejet és még 5-10 percig forraljuk.
Megjegyzés / tipp:

A tiszai halászlevet tészta nélkül, friss ropogós kenyérrel fogyasztják.
A tiszai halászlevek passzírozással készülnek, de a Balaton környékén is így szeretik a halászlevet,míg a bajai halászlét tésztával kínálják.
A bográcsban készített halászlénél nincs finomabb.
2 komment 5 ember kedveli archangels-jophiel
2012.08.16 14:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2016.12.08. 22:29 (#2)
Semmilyen halászlében nincs keresnivalója a disznózsírnak! Ez nem nagyfokú hiba, hanem nagymértékű bűn! Erősen megkérdőjelezi a receptközlő hozzáértését!
kozlik1 2016.07.10. 16:58 (#1)
Szerintem teljesen felesleges zsírt tenni bele és a hagymát megdinsztelni. Kevesebb paradicsom és helyette a lepasszírozott alaplébe 1-2 dl száraz vörösbor.
Címkék
zsíron megdinszteljük, finomra vágott, nagyobbak fejét, feldarabolt paradicsomot, halászlé alaplevét, alaplevet újra, halszeleteket teljesen, tiszai halászlevet, tiszai halászlevek, bajai halászlét, bográcsban készített, pirospaprikával, passzírozással, átpasszírozzuk, megdinszteljük, újraforrástól, halszeleteket, megtisztított, pirospaprika, előkészített, vöröshagymát, halderekakat, paradicsomot, halászlénél, halászlevek, fogyasztják, beletesszük, törpeharcsa, halászlevet, feldarabolt, fűszerezzük, elkészítjük, halászlevet, zöldpaprika, vöröshagyma, feldarabolt, bográcsban, vöröshagyma, evőkanál pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom, evőkanál zsír, bors,
Narancsos kacsacomb
0 komment 2 ember kedveli
Kéksajtos baconos csirkemell !
0 komment 6 ember kedveli
Szilvával töltött csirkemell bacon köntösben
0 komment 3 ember kedveli
Cukkini krémleves...
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres sült hús
1 komment 6 ember kedveli
Téli paradicsomleves betűtésztával
0 komment 3 ember kedveli
Baconba tekert csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Tejespite
0 komment 6 ember kedveli
Kivis- tejfölös bomba
2 komment 3 ember kedveli
Diós teasütemény
0 komment 2 ember kedveli
Körte befőtt
0 komment 2 ember kedveli
Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes
0 komment 1 ember kedveli
Kolbászos leves!
0 komment 9 ember kedveli
Túrógombóc
0 komment 5 ember kedveli
Erdélyi raguleves
1 komment 61 ember kedveli
Bajai halászlé
3 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.