Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bögrés farsangi fánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 bögre langyos tej
» 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
» 1/4 bögre porcukor
» 4 bögre finomliszt
» kb fél bögre olvasztott vaj vagy margarin(10 dkg)
» 4 tojás sárgája
» olaj a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy jó tízpercre félretesszük.
2. A tojások sárgáját különválasztjuk, a vajat felolvasztjuk.
3. Ha felfutott az élesztő, akkor a liszttel, a tojások sárgájával és az olvasztott vajjal szép, sima tésztává gyúrjuk.
4. Meleg helyen, konyharuhával letakarva a tésztát fél órát kelesztjük.
5. Ezután lisztezett felületen vastag ujjnyira nyújtjuk, és hat-hét centi átmérőjű szaggatóval vagy pohárral fánkokat szaggatunk, melyek közepébe az ujjunkkal mélyedést készítünk.
6. Az olajat olyan edénybe tesszük, amit le lehet fedni. Ez lehet fazék vagy serpenyő, a lényeg, hogy annyi olaj legyen benne, hogy a fánkok lebegni tudjanak benne.
7. Közepes lángon sütjük, és ha már az olaj felhevül, úgy tesszük bele a fánkokat, hogy a mélyedés LEFELÉ legyen az olajban! Ezután lefedjük 2-3 percre.
8. Két-három perc után a fedőt leemeljük, és ha aranyszínt kap, akkor megfordítjuk és a másik felét is készre sütjük.
9. Konyhai papírtörlővel bélelt tányérra, vagy tálcára szedjük őket, majd meghintjük őket porcukorral, a mélyedésekbe pedig lekvárt teszünk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
A mérce 2,5 dl-es bögre.
Nem szívja meg magát olajjal.
1 komment 14 ember kedveli feviroza
2015.02.21 12:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
menusgabor 2015.03.30. 16:26 (#1)
Címkék
langyos tejet, tálba öntjük, tojások sárgáját, vajat felolvasztjuk, tojások sárgájával, olvasztott vajjal, ujjunkkal mélyedést, olajat olyan, fánkok lebegni, olaj felhevül, mélyedés LEFELÉ, fedőt leemeljük, másik felét, mélyedésekbe pedig, különválasztjuk, belemorzsoljuk, papírtörlővel, konyharuhával, felolvasztjuk, mélyedésekbe, félretesszük, megfordítjuk, beleszórjuk, porcukorral, szaggatóval, olvasztott, kelesztjük, sárgájával, olvasztott, finomliszt, aranyszínt, meghintjük, szaggatunk, lisztezett, tízpercre, porcukrot, leemeljük, felfutott, felületen, ujjunkkal, bögre langyos, kocka friss élesztő, bögre porcukor, bögre finomliszt, tojás sárgája, olaj sütéshez,
Baconos csirke comb
0 komment 5 ember kedveli
Zöldség rizottó
0 komment 1 ember kedveli
Repülő Csöröge
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres csirkemell !
0 komment 23 ember kedveli
Károlyi saláta
0 komment 2 ember kedveli
Pennetészta cukkinivel és fetával !
0 komment 6 ember kedveli
Fűszeres rizses táska !
0 komment 10 ember kedveli
Cukkinis, csirkemelles tészta
0 komment 5 ember kedveli
Diós meggyes tallér !
1 komment 12 ember kedveli
Rizses hús
0 komment 4 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 7 ember kedveli
Diós palacsinta-csokiöntettel-
0 komment 9 ember kedveli
Aszpikos sonkatekercs...
0 komment 8 ember kedveli
Csirkeleves
0 komment 2 ember kedveli
Kecskesajtos burgonyalepény balzsamecetes grillparadicsommal
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.