Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bögrés farsangi fánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 bögre langyos tej
» 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
» 1/4 bögre porcukor
» 4 bögre finomliszt
» kb fél bögre olvasztott vaj vagy margarin(10 dkg)
» 4 tojás sárgája
» olaj a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy jó tízpercre félretesszük.
2. A tojások sárgáját különválasztjuk, a vajat felolvasztjuk.
3. Ha felfutott az élesztő, akkor a liszttel, a tojások sárgájával és az olvasztott vajjal szép, sima tésztává gyúrjuk.
4. Meleg helyen, konyharuhával letakarva a tésztát fél órát kelesztjük.
5. Ezután lisztezett felületen vastag ujjnyira nyújtjuk, és hat-hét centi átmérőjű szaggatóval vagy pohárral fánkokat szaggatunk, melyek közepébe az ujjunkkal mélyedést készítünk.
6. Az olajat olyan edénybe tesszük, amit le lehet fedni. Ez lehet fazék vagy serpenyő, a lényeg, hogy annyi olaj legyen benne, hogy a fánkok lebegni tudjanak benne.
7. Közepes lángon sütjük, és ha már az olaj felhevül, úgy tesszük bele a fánkokat, hogy a mélyedés LEFELÉ legyen az olajban! Ezután lefedjük 2-3 percre.
8. Két-három perc után a fedőt leemeljük, és ha aranyszínt kap, akkor megfordítjuk és a másik felét is készre sütjük.
9. Konyhai papírtörlővel bélelt tányérra, vagy tálcára szedjük őket, majd meghintjük őket porcukorral, a mélyedésekbe pedig lekvárt teszünk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
A mérce 2,5 dl-es bögre.
Nem szívja meg magát olajjal.
1 komment 14 ember kedveli feviroza
2015.02.21 12:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
menusgabor 2015.03.30. 16:26 (#1)
Címkék
langyos tejet, tálba öntjük, tojások sárgáját, vajat felolvasztjuk, tojások sárgájával, olvasztott vajjal, ujjunkkal mélyedést, olajat olyan, fánkok lebegni, olaj felhevül, mélyedés LEFELÉ, fedőt leemeljük, másik felét, mélyedésekbe pedig, különválasztjuk, belemorzsoljuk, papírtörlővel, konyharuhával, felolvasztjuk, mélyedésekbe, félretesszük, megfordítjuk, beleszórjuk, porcukorral, szaggatóval, olvasztott, kelesztjük, sárgájával, olvasztott, finomliszt, aranyszínt, meghintjük, szaggatunk, lisztezett, tízpercre, porcukrot, leemeljük, felfutott, felületen, ujjunkkal, bögre langyos, kocka friss élesztő, bögre porcukor, bögre finomliszt, tojás sárgája, olaj sütéshez,
Epres pancakes !
0 komment 8 ember kedveli
Fűszeres flekken roston
1 komment 7 ember kedveli
Paradicsomos fusilli
0 komment 1 ember kedveli
Bundázott csirkemell lecsós spagettivel !
0 komment 11 ember kedveli
Palóc tekercs !
0 komment 44 ember kedveli
Tejszínes cseresznyés muffin
0 komment 5 ember kedveli
Hideg túrótorta
0 komment 11 ember kedveli
10 perces
0 komment 6 ember kedveli
Mogyorós csók
0 komment 14 ember kedveli
Üdítő szelet
0 komment 7 ember kedveli
Meggyes piskóta
1 komment 5 ember kedveli
Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel
0 komment 9 ember kedveli
Bárányfilé gorgonzola mártással
0 komment 3 ember kedveli
Húsvéti húsmentes reggeli sajttekerccsel és körözöttel töltött paprikával
1 komment 6 ember kedveli
Brokkolis tészta
0 komment 13 ember kedveli
Sajtkrémmel töltött pogácsa
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.