Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A meghámozott burgonyát lereszeljük egy tálba, hozzáadjuk a tojást, a sót, és annyi lisztet tegyünk bele, amennyit felvesz. A tészta állaga sűrű legyen, de azért szaggatható.
Forrásban lévő vízbe szaggassuk bele, és főzzük puhára, majd szűrővel szedjük ki.
A szalonnát vágjuk fel apróra, és egy lábasban pirítsuk meg.
A galuskára tegyünk egy kicsit a szalonna zsírjából, és keverjük össze.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
ha nincs juhtúrónk, sima tehéntúróval helyettesíthetjük, tejföllel és finom szalonnapörccel, így is isteni.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.31 17:52
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
meghámozott burgonyát, tészta állaga, szalonnát vágjuk, lábasban pirítsuk, galuskára tegyünk, szalonna zsírjából, szalonnapörccel, gluténmentesen, gluténmentes, tehéntúróval, szaggatható, lereszeljük, meghámozott, sztrapacska, hozzáadjuk, szaggassuk, burgonyát, zsírjából, tejföllel, juhtúrónk, galuskára, szalonnát, Forrásban, pirítsuk, lábasban, Juhtúrós, szalonna, szalonna, burgonya, keverjük, amennyit, szűrővel, burgonya, juhtúró, szalonna, tojás, tejföl, olaj,
|
|
|
|
|