Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt előmelegítem 160 °C-ra. Összekeverem a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a kardamomot és a borsot egy kis tálban. Bedörzsölöm vele a húst mindegyik oldalát, kissé bele is nyomkodva a fűszereket. A húst egy mély fedeles edénybe teszem. A negyedelt narancsot és a hagymát a hús köré teszem, és ráöntöm az ecetet 2,5 dl vízzel. Lefedve sütöm másfél-két óráig, vagy amíg a hús megpuhul. A húst kiveszem az edényből, lefedem és félreteszem. A maradék szaftot egy lapos serpenyőbe öntöm, és főzöm, fedő nélkül, 10 percig, vagy amíg a felére besűrűsödik.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Krumplipürével tálalom.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
magyaritunde
2014.03.06 15:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőt előmelegítem, húst mindegyik, mély fedeles, negyedelt narancsot, húst kiveszem, maradék szaftot, lapos serpenyőbe, felére besűrűsödik, Krumplipürével, szerecsendiót, Összekeverem, vörösborecet, szerecsendió, előmelegítem, félreteszem, Bedörzsölöm, besűrűsödik, vöröshagyma, fűszereket, serpenyőbe, kardamomot, nyomkodva, narancsot, negyedelt, mindegyik, marhasült, edényből, kiveszem, kardamom, Fűszeres, megpuhul, marhahús, ráöntöm, fahéjat, vöröshagyma, őrölt kardamom, őrölt szerecsendió, őrölt fekete bors, őrölt fahéj, narancs, vörösborecet, marhahús, barna cukor,
|
|
|
|
|