Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A 40 dkg sima lisztet, a 10 dkg porcukrot, a fél csomag sütőport, a 2 tojást, a 2 tk tejet vagy tejfölt és a 125 g margarint tésztává gyúrjuk. Egy nagy gombóccá alakítjuk, amelyet
megfelezzünk. Az egyik gombócot kinyújtjuk a tepsi méretéhez igazítva. Elsimítjuk rajta a tölteléket (1 kg meghámozott, a reszelő nagy fokán lereszelt almát és a 30 dkg porcukrot -
előbb kóstoljuk meg az almát, mert ha édes, akkor nem kell bele - és az 1 tk törött fahéjat összekeverünk) és ráhelyezzük a másik tésztát is. Megkenjük tojássárgájával/tojással a tetejét. Megszurkáljuk villával a tésztát, hogy a gőz távozzon. 200 fokon sütjük kb. 15-20 percig.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
zozo950
2012.03.07 22:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagy gombóccá, egyik gombócot, tepsi méretéhez, reszelő nagy, másik tésztát, tojássárgájával, összekeverünk, Megszurkáljuk, megfelezzünk, ráhelyezzük, meghámozott, kinyújtjuk, tölteléket, Elsimítjuk, méretéhez, teáskanál, margarint, alakítjuk, lereszelt, Megkenjük, porcukrot, kóstoljuk, simaliszt, porcukrot, teáskanál, távozzon, sütőport, tésztává, gombócot, tojással, villával, csomag sütőpor, tojás, gramm margarin, simaliszt, porcukor, teáskanál vagy tejfol, reszelt alma, teáskanál törött fahéj,
|
|
|
|
|
Tócsi
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
|
|
|
|
|