Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A tésztához az 5 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a habbá vert fehérjét és a liszttel elkevert aszalt gyümölcsöket. Kb. 24*40 cm-es tepsiben 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
3. A krémhez való aszalt gyümölcsöt beáztatjuk a rumba.
4. A krémhez 0,5 dl tejszínbe belereszeljük 1 narancs héját, elkeverjük 0,5 dl narancslével, majd forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg étcsokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
5. 1 dl tejszínt forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg fehér csokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
6. A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen körbevágjuk, a levágott széleket kockákra vágjuk, majd elkeverjük a rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel, meglocsoljuk egy kevés rummal (egyéb maradék piskótát is felhasználhatunk a krémhez).
7. A fehércsokoládés krémet összekeverjük a mascarpone krémsajttal, hozzákeverjük a pürésített avokádót, majd a kockákra vágott piskótával elkevert aszalt gyümölcsöket.
8. A piskóta tetejére rákenjük az étcsokoládés krémet, majd a piskótával összekevert fehér csokoládés krémet, végül a habbá vert tejszínt.
9. Olvasztott csokoládéval és aszalt gyümölcsökkel díszítjük, majd tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom ízletes sütemény
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
jolika66
2015.04.19 14:42
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
aszalt gyümölcsöket, sütőt előmelegítjük, sárgáját kihabosítjuk, maradék cukorral, olvasztott csokoládét, habbá vert, liszttel elkevert, krémhez való, kihűlt piskóta, levágott széleket, rumba áztatott, kevés rummal, fehércsokoládés krémet, mascarpone krémsajttal, pürésített avokádót, kockákra vágott, piskóta tetejére, étcsokoládés krémet, piskótával összekevert, felhasználhatunk, fehércsokoládés, összevagdaljuk, gyümölcsökkel, előmelegítjük, felolvasztjuk, gyümölcsökkel, belereszeljük, hozzákeverjük, hozzákeverjük, összekeverjük, tojásfehérjét, kristálycukor, narancslével, gyümölcsöket, étcsokoládés, kihabosítjuk, meglocsoljuk, étcsokoládét, gyümölcsöket, félretesszük, gyümölcsöket, csokoládéval, étcsokoládét, félretesszük, díszítéshez, tésztához tojás, kristálycukor, liszt, vegyes aszalt gyümölcs, krémhez étcsoki, tejszín, narancslé, narancs reszelt héja, fehér csoki, tejszín, vaj, mascarpone, érett avokádó, vegyes aszalt gyümölcs, rum, kockákra vágott piskóta, díszítéshez, tejszin, étcsokoládé, vegyes aszalt gyümölcs,
|
|
|
|
|