Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított zellert és burgonyát felaprítom. A vajat felolvasztom és a zöldségeket rászórva elkezdem sütni. Sózom, borsozom, majd többször megkavarva fedő alatt 15-20 percig sütöm, amíg a zeller és a burgonya meg nem puhul. Ekkor a zöldségekre szórom a lisztet, megkavarom és felöntöm a leves kétharmadával. További 10-15 percig főzöm. Ezt követően botmixerrel összeturmixolom, majd hozzáöntöm a maradék húslevest, a tejszínt. Ha túl sűrű adok még hozzá vizet és ha szükséges ízesítem még. Svábgombóchoz: 5 zsemle 3 tojás petrezselyem só kevés zsemlemorzsa.A zsemléket vízbe beáztatom, kinyomkodom, majd összekeverem a többi hozzávalóval, először gombócokat formálok, majd egy kicsit meglapítom azokat, zsemlemorzsába hempergetem és olajon kisütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
bejusss
2014.01.29 12:10
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megtisztított zellert, vajat felolvasztom, zöldségeket rászórva, zöldségekre szórom, leves kétharmadával, maradék húslevest, többi hozzávalóval, kicsit meglapítom, összeturmixolom, Zellerkrémleves, zsemlemorzsába, Svábgombóchoz, megtisztított, kétharmadával, petrezselyem, zsemlemorzsa, felolvasztom, hozzávalóval, összekeverem, kinyomkodom, zöldségekre, hempergetem, zöldségeket, botmixerrel, felaprítom, hozzáöntöm, zellergumó, gombócokat, meglapítom, megkavarva, megkavarom, húslevest, zsemléket, burgonyát, liszt, burgonya, tejszín, húsleves, zellergumó,
|
|
|
|
|