Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájából sűrű, házi vaníliapudingot főzünk. Egy közepes lábosba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel fehéredésig keverjük, majd hozzáöntve a tejet, tűzre téve, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Vigyázzunk, ne főzzük túl! Félretesszük, hagyjuk, hogy kihűljön.
Míg a puding hűl, elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral, a porcukorral és egy csipet sóval egy nagyobb tálban összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a hideg, de nem fagyos kókuszzsírt, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sűrű krémes tejfölt, és összegyúrjuk a tésztát. Ha van robotgépünk, azzal könnyebb, mert pillanatok alatt összedolgozza a tésztát. Kettéválasztjuk a tésztát úgy, hogy egy kicsivel nagyobb részt vágunk az aljának, mivel ezzel a pitesütő belső oldalát is béleljük.
A nagyobbik darab tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy mikor a sütőformát kibéleljük vele, a szélére is jusson. Kézzel nyugodtan oda nyomkodhatjuk, hogy mindenhol fedje.
Miután a puding kihűlt, hozzáadjuk a túróhoz, és belereszeljük a citrom és a narancs héjat, beletesszük a búzadarát, a krémes tejfölt, és az egészet kézi vagy gépi habverővel sima krémmé keverjük.
Ha ezzel megvagyunk, hozzákeverjük már csak egy fakanállal a beáztatott, majd lecsepegtetett mazsolát is. Majd a tojásfehérjét felverve a cukor maradékával és egy csipetnyi sóval hozzákeverjük óvatosan, hogy ne törjük össze. Az így elkészült tölteléket rásimítjuk a kinyújtott tésztára.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, és villával egyenletesen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben lassan, alacsonyabb hőfokon, kb. 170 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
feviroza
2015.05.25 20:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat kettéválasztjuk, sárgájából sűrű, közepes lábosba, cukor háromnegyedét, csipet sóval, nagyobb tálban, sűrű krémes, kicsivel nagyobb, pitesütő belső, nagyobbik darab, sütőformát kibéleljük, puding kihűlt, narancs héjat, krémes tejfölt, egészet kézi, tojásfehérjét felverve, cukor maradékával, csipetnyi sóval, kinyújtott tésztára, tészta másik, tetejét megkenjük, tetejét megszórjuk, Kettéválasztjuk, kettéválasztjuk, vaníliapudingot, tojássárgájával, túrótöltelékhez, lecsepegtetett, lecsepegtetett, tojásfehérjét, hozzákeverjük, belereszeljük, összedolgozza, tojássárgákat, összekeverjük, tojássárgáját, hozzákeverjük, háromnegyedét, nyomkodhatjuk, Előmelegített, megszurkáljuk, egyenletesen, összegyúrjuk, piteformához, elmorzsoljuk, Félretesszük, robotgépünk, porcukorral, cm-es piteformához, tésztához, sima liszt+a nyújtáshoz, tojás sárga tetejére, kókuszzsír vagy vaj, porcukor, sütőpor, sűrű krémes tejföl, csipet, túrótöltelékhez, friss házi túró, tojás+ fehérje, cukor, tej, krémes tejföl, narancs reszelt héja, citrom reszelt héja, csapott evőkanál búzadara,
|
|
|
|
|