Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőtököt kevés sóval és a frissen reszelt szerecsendióval botmixerrel pürésítem. A sütőtök jellegzetes íze különösebben nem igényli a fűszereket.
A tökmagot zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom, kissé hűlni hagyom, majd egy nylonzacskóba teszem, konyharuhába csomagolom a zacskót, és húsklopfolóval durvára töröm. Nem baj, ha nem törik szét minden mag! Tálba teszem.
A réteslapokból 1 rúdhoz 4 lapot, a leveles tésztából kb. 10 dkg-nyit használok. A réteslapokat úgy fektetem egymásra, hogy minden réteget alaposan megkenek olajjal, azt a réteget, amire a töltelék kerül, vékonyan tojással kenem át. Ha leveles tésztából készül, vékony téglalap alakúra nyújtom, majd tojással bevonom a felszínét. Erre szórom a tökmag felét úgy, hogy a peremén kb. 1,5 cm-t üresen hagyok. A tökmagra halmozom a tökpüré felét.
Szorosan feltekerem, sütőpapírral borított tepsibe helyezem. A maradék tésztával és töltelékkel hasonlóan járok el. A rétesrudak tetejét óvatosan megkenem a maradék tojással úgy, hogy a rudak alá ne folyjon. Előbb ráőrlöm a borskeveréket, majd megszórom szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt ropogósra sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A magokat akár mellőzhetjük is.
Frissen,melegen a legfinomabb !
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.12 11:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőtököt kevés, frissen reszelt, sütőtök jellegzetes, tökmagot zsiradék, nylonzacskóba teszem, leveles tésztából, töltelék kerül, tökmag felét, tökmagra halmozom, tökpüré felét, maradék tésztával, rétesrudak tetejét, maradék tojással, magokat akár, szerecsendióval, húsklopfolóval, nylonzacskóba, borskeveréket, előmelegített, réteslapokból, konyharuhába, réteslapokat, szerecsendió, sütőpapírral, különösebben, mellőzhetjük, szezámmaggal, borskeverék, jellegzetes, botmixerrel, töltelékkel, serpenyőben, legfinomabb, feltekerem, rétesrudak, fűszereket, megpirítom, csomagolom, felszínét, pürésítem, sütőtök, tojás -kenéshez-, szerecsendió, nélküli tökmag, szezámmag,
|
|
|
|
|