Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet mély tálba tesszük, bele tesszük a kettészedett tojások sárgáját, cukrot, sót, olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat, a sütőport, és a tejet, majd az egészet simára keverjük. A félretett tojásfehérjét géppel keményre felverjük és óvatosan belekeverjük a már elkészített tésztába. A híg tésztát a forró gofrisütőbe merőkanállal célszerű beletenni, hogy a végén egyforma méretűek legyenek a gofrik. A kész gofrikat tálalhatjuk pudinggal, lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabbal, csokiöntettel, vagy juharsziruppal ízlés szerint.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az első gofri előtt egy kis olajjal kenjük ki a gofrisütőt, így nem ragad bele.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
kittyke13
2012.01.16 16:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet mély, kettészedett tojások, reszelt citromhéjat, egészet simára, félretett tojásfehérjét, forró gofrisütőbe, végén egyforma, kész gofrikat, első gofri, mogyorókrémmel, juharsziruppal, tejszínhabbal, tojásfehérjét, csokiöntettel, belekeverjük, merőkanállal, kettészedett, elkészített, citromhéjat, tálalhatjuk, gofrisütőbe, olvasztott, lereszelve, olvasztott, gofrisütőt, félretett, felverjük, lekvárral, beletenni, pudinggal, keverjük, tésztába, sárgáját, keményre, óvatosan, liszt, csomag sütőpor, csomag vaníliás cukor, tojás, olvasztott rama, evőkanál cukor, citrom héja lereszelve, csipet,
|
|
|
|
|
Linzer
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
|
|
|
|
|