Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megmosott pecsenyekacsa hasüregét kissé megsózzuk, majd a külső részét is, ezután enyhén megborsozzuk.
Egy olyan lábasba vagy sütőedénybe helyezzük az első réteg jól kimosott savanyú káposztát, aminek a magassága akkora, hogy az egész kacsa is belefér. A lábas aljára helyezett káposztát szétterítjük, majd a lábas közepére beletesszük a kacsát. A körülötte lévő káposztára rászórjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, a 2 darab meghámozott, felszelt almát, az összevágott borókabogyót, a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk a köménnyel, ételízesítővel vagy sóval. A káposztát összekeverjük a rászórtakkal, azután a középen lévő kacsára úgy halmozzuk fel, hogy annak kb. 3/4 részét ellepje.
Letakarjuk fedővel vagy fóliával, és betesszük az előmelegített sütőbe. 50 percig sütjük lefedve.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor a kacsát grill ollóval daraboljuk, és a káposztát köré halmozzuk.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.16 21:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megmosott pecsenyekacsa, külső részét, olyan lábasba, első réteg, magassága akkora, egész kacsa, lábas aljára, lábas közepére, körülötte lévő, kockára vágott, összevágott borókabogyót, vékony szeletekre, káposztát összekeverjük, középen lévő, előmelegített sütőbe, kacsát grill, káposztát köré, savanyúkáposzta, ételízesítővel, pecsenyekacsa, összekeverjük, előmelegített, szétterítjük, rászórtakkal, borókabogyót, megborsozzuk, ételízesítő, borókabogyó, meghámozott, beletesszük, összevágott, sütőedénybe, káposztával, káposztára, fokhagymát, szeletekre, Letakarjuk, daraboljuk, Tálaláskor, Megszórjuk, körülötte, Kacsasült, káposztát, kg-os pecsenye kacsa, savanyúkáposzta, füstölt szalonna, alma, borókabogyó, gerezd fokhagyma, köménymag, csapott evőkanál ételízesítő, bors,
|
|
|
|
|