Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Piskóta tésztát készítünk, amit kivajazott, lisztezett tortaformában megsütünk. Amíg kihűl a piskóta, addig elkészítjük a citromos krémet. 1 dl tejben felmelegítjük a zselatint, hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínt habbá. A túrót porcukorral és egy egész citrom kinyomott levével csomómentesre kikeverjük. Ha kihűlt a zselatin, akkor hozzákeverjük a citromos krémhez, majd a tejszínt is hozzáadjuk. Megkenjük gazdagon a félbevágott tortát, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk a krémmel. Felszeletelünk vékonyra 1-2 db citromot. Tejszínhabbal, citromkarikákkal és citromfűvel ízlésünk szerint kidíszítjük a tortát.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kevés tejszínhabot meghagyunk a díszítéshez.
|
|
|
|
1 komment
|
11 ember kedveli
|
katalintom
2013.07.12 14:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
frenco69 |
2013.10.20. 16:54 (#1) |
|
 |
Ügyes vagy! |
| |
|
|
|
citromos krémet, tejszínt habbá, túrót porcukorral, egész citrom, citromos krémhez, félbevágott tortát, citromkarikákkal, Felszeletelünk, Tejszínhabbal, hozzákeverjük, tortaformában, csomómentesre, felmelegítjük, tejszínhabot, díszítéshez, citromtorta, zselatinpor, kidíszítjük, elkészítjük, porcukorral, félbevágott, citromfűvel, hozzáadjuk, kivajazott, kikeverjük, lisztezett, meghagyunk, kinyomott, Tejszínes, Felverjük, zselatint, megsütünk, tojás, evőkanál liszt, evőkanál porcukor, sütőpor, cukrozott tejszín, porcukor, citrom, tehéntúró, csomag zselatinpor, citromfű,
|
|
|
|
|
Hercli
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
|
|
|
|
|