Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Ropogós csirkefalatok recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 egész csirkemell
» 20 dkg zsemlemorzsa
» 15 dkg liszt
» 3 tojás
» 3 dl tej
» 1-2 gerezd fokhagyma
» 1 csokor friss bazsalikom
» 1 csokor friss petrezselyem
» 1 evőkanál kakukkfű
» 1 szál rozmaring
» frissen őrölt bors
» só
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Ha már járatos vagy a panírozásban, nem lesz nehéz dolgod: mielőtt nekiállnál a sütésnek, a csirkéket tisztítsd meg, majd klopfold ki, vágd a kívánt méretű darabokra, sózd be, majd körülbelül 2 dl tejet keverj össze 1,5-2 dl vízzel, zúzd bele a fokhagymát, és tedd bele a csirkét fürdőzni egy-két órára.Miután ez letelt, adagold ki a lisztet, a tojást verd fel a maradék tejjel, a fűszereket pedig keverd a morzsába. Innen már ugyanannyi a dolgod, mint a sima rántott csirke esetén: forgasd meg először a lisztben, aztán a tojásban, végül a fűszeres morzsában a húsdarabokat, és forró olajban süsd őket aranybarnára.
Megjegyzés / tipp:

Nemcsak a húst fűszerezheted, hanem a hagyományos panírt is feldobhatod pár új ízzel, ami egyáltalán nem árt neki, sőt, lényegesen ízletesebb fogást kapsz tőle.
0 komment 8 ember kedveli 53ilona
2013.08.17 23:22
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkéket tisztítsd, kívánt méretű, csirkét fürdőzni, tojást verd, maradék tejjel, fűszereket pedig, sima rántott, fűszeres morzsában, húst fűszerezheted, hagyományos panírt, csirkefalatok, fűszerezheted, aranybarnára, zsemlemorzsa, petrezselyem, panírozásban, húsdarabokat, feldobhatod, hagyományos, lényegesen, fokhagymát, egyáltalán, nekiállnál, ugyanannyi, körülbelül, csirkemell, fűszereket, bazsalikom, ízletesebb, tisztítsd, fokhagyma, csirkéket, rozmaring, morzsában, darabokra, fűszeres, egész csirkemell, zsemlemorzsa, liszt, tojás, gerezd fokhagyma, csokor friss bazsalikom, csokor friss petrezselyem, evőkanál kakukkfű, szál rozmaring, frissen őrölt bors, olaj,
Csábító csokoládészelet
0 komment 2 ember kedveli
Mákos kókuszos kocka !
1 komment 12 ember kedveli
Túrós fánk
0 komment 12 ember kedveli
Tejfölös csirke római tálban
0 komment 15 ember kedveli
Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes
0 komment 1 ember kedveli
Zöldfűszeres, holland sajtos csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
bableves
1 komment 4 ember kedveli
Vörösboros őzpörkölt
0 komment 3 ember kedveli
Pudingos keksz
0 komment 4 ember kedveli
Tárkonyos vaddisznó raguleves-ahogy én készítem-
0 komment 8 ember kedveli
Mandulakeksz
0 komment 1 ember kedveli
Almával rakott sertésborda!
1 komment 10 ember kedveli
Almás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Barbecue csirkeszárny
0 komment 4 ember kedveli
Sajtleves zellerszárral.
0 komment 3 ember kedveli
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.