Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Ha már járatos vagy a panírozásban, nem lesz nehéz dolgod: mielőtt nekiállnál a sütésnek, a csirkéket tisztítsd meg, majd klopfold ki, vágd a kívánt méretű darabokra, sózd be, majd körülbelül 2 dl tejet keverj össze 1,5-2 dl vízzel, zúzd bele a fokhagymát, és tedd bele a csirkét fürdőzni egy-két órára.Miután ez letelt, adagold ki a lisztet, a tojást verd fel a maradék tejjel, a fűszereket pedig keverd a morzsába. Innen már ugyanannyi a dolgod, mint a sima rántott csirke esetén: forgasd meg először a lisztben, aztán a tojásban, végül a fűszeres morzsában a húsdarabokat, és forró olajban süsd őket aranybarnára.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nemcsak a húst fűszerezheted, hanem a hagyományos panírt is feldobhatod pár új ízzel, ami egyáltalán nem árt neki, sőt, lényegesen ízletesebb fogást kapsz tőle.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.17 23:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csirkéket tisztítsd, kívánt méretű, csirkét fürdőzni, tojást verd, maradék tejjel, fűszereket pedig, sima rántott, fűszeres morzsában, húst fűszerezheted, hagyományos panírt, csirkefalatok, fűszerezheted, aranybarnára, zsemlemorzsa, petrezselyem, panírozásban, húsdarabokat, feldobhatod, hagyományos, lényegesen, fokhagymát, egyáltalán, nekiállnál, ugyanannyi, körülbelül, csirkemell, fűszereket, bazsalikom, ízletesebb, tisztítsd, fokhagyma, csirkéket, rozmaring, morzsában, darabokra, fűszeres, egész csirkemell, zsemlemorzsa, liszt, tojás, gerezd fokhagyma, csokor friss bazsalikom, csokor friss petrezselyem, evőkanál kakukkfű, szál rozmaring, frissen őrölt bors, olaj,
|
|
|
|
|