Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Édes-savanyú kínai csirke... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 csirkemell
» 2 evőkanál rizsliszt
» 10 dkg sárgarépa
» 10 dkg kígyóuborka
» póréhagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» gyömbér
» zöld-sárga-piros húsú kaliforniai paprika
» 1 evőkanál szójaszósz
» ananász (befőtt)
» 2 evőkanál méz
» 3 evőkanál ketchup
» borecet
» 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
» 1 evőkanál szójaszósz
» 4 evőkanál olaj
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A csirkemelleket kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük, a húst vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál szójaszószt és a rizslisztet, összekeverjük, fél órán át a hűtőben hagyjuk összeérni.

A sárgarépát és az uborkát gyufaszál vékonyra vágjuk. A pórét és a paprikákat kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát apróra felkockázzuk. Az ananászkarikákat felaprítjuk, a levéből 1 dl-t megtartunk.

Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat felforrósítunk, rádobjuk a húst, erős tűzön 3-4 percig pirítjuk.

Egy másik nagy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, beleszórjuk a gyömbért és a fokhagymát, erős tűzön, folyamatosan keverve pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a pórét, 1 perc múlva a paprikát, további 1 perc múlva a sárgarépát, az uborkát, végül az ananászt.

A mártáshoz a mézet, a ketchupot, a borecetet, az ananászlét és a keményítőt simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldségekhez keverjük a húst, ráöntjük a mártást, éppen csak összeforraljuk, és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Párolt rizs illik hozzá.
0 komment 6 ember kedveli szelidszeder
2012.01.21 06:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkemelleket kicsontozzuk, húst vékony, hűtőben hagyjuk, uborkát gyufaszál, fokhagymát apróra, ananászkarikákat felaprítjuk, nagy serpenyőben, másik nagy, keményítőt simára, zöldségekhez keverjük, ananászkarikákat, felforrósítunk, összeforraljuk, csirkemelleket, összekeverjük, kicsontozzuk, folyamatosan, zöldségekhez, felkockázzuk, rizslisztet, szójaszószt, serpenyőben, másodpercig, beleszórjuk, felhevítünk, kaliforniai, serpenyőben, felaprítjuk, kígyóuborka, megtartunk, fokhagymát, hozzáadjuk, szójaszósz, póréhagyma, Hozzáadunk, sárgarépát, csirkemell, evőkanál rizsliszt, sárgarépa, kígyóuborka, póréhagyma, gerezd fokhagyma, gyömbér, evőkanál szójaszósz, ananász befőtt, evőkanál, evőkanál ketchup, borecet, evőkanál szójaszósz, evőkanál olaj, bors,
Töltött "kagyló"
0 komment 6 ember kedveli
Mazsolás rizs
0 komment 4 ember kedveli
Tócsni másképp
0 komment 22 ember kedveli
Sonkás papucs
0 komment 6 ember kedveli
Céklafőzelék almával-burgonyával
2 komment 12 ember kedveli
Krémes, pirított hagymás burgonyapüré
1 komment 2 ember kedveli
Gyors Goffri
0 komment 2 ember kedveli
Füstölt- húsos- tárkonyos leves
0 komment 1 ember kedveli
Magyaros májragu
0 komment 11 ember kedveli
Gyümölcsös Joghurttorta
0 komment 5 ember kedveli
Croissant
0 komment 8 ember kedveli
Marhahúsleves gombával és rizzsel!
1 komment 3 ember kedveli
Grill burger
0 komment 4 ember kedveli
Cukkinis lepény (pizza)
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 12 ember kedveli
Füstölt csülök-almával-tormával-
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.