Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Édes-savanyú kínai csirke... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 csirkemell
» 2 evőkanál rizsliszt
» 10 dkg sárgarépa
» 10 dkg kígyóuborka
» póréhagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» gyömbér
» zöld-sárga-piros húsú kaliforniai paprika
» 1 evőkanál szójaszósz
» ananász (befőtt)
» 2 evőkanál méz
» 3 evőkanál ketchup
» borecet
» 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
» 1 evőkanál szójaszósz
» 4 evőkanál olaj
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A csirkemelleket kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük, a húst vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál szójaszószt és a rizslisztet, összekeverjük, fél órán át a hűtőben hagyjuk összeérni.

A sárgarépát és az uborkát gyufaszál vékonyra vágjuk. A pórét és a paprikákat kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát apróra felkockázzuk. Az ananászkarikákat felaprítjuk, a levéből 1 dl-t megtartunk.

Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat felforrósítunk, rádobjuk a húst, erős tűzön 3-4 percig pirítjuk.

Egy másik nagy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, beleszórjuk a gyömbért és a fokhagymát, erős tűzön, folyamatosan keverve pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a pórét, 1 perc múlva a paprikát, további 1 perc múlva a sárgarépát, az uborkát, végül az ananászt.

A mártáshoz a mézet, a ketchupot, a borecetet, az ananászlét és a keményítőt simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldségekhez keverjük a húst, ráöntjük a mártást, éppen csak összeforraljuk, és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Párolt rizs illik hozzá.
0 komment 6 ember kedveli szelidszeder
2012.01.21 06:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkemelleket kicsontozzuk, húst vékony, hűtőben hagyjuk, uborkát gyufaszál, fokhagymát apróra, ananászkarikákat felaprítjuk, nagy serpenyőben, másik nagy, keményítőt simára, zöldségekhez keverjük, ananászkarikákat, felforrósítunk, összeforraljuk, csirkemelleket, összekeverjük, kicsontozzuk, folyamatosan, zöldségekhez, felkockázzuk, rizslisztet, szójaszószt, serpenyőben, másodpercig, beleszórjuk, felhevítünk, kaliforniai, serpenyőben, felaprítjuk, kígyóuborka, megtartunk, fokhagymát, hozzáadjuk, szójaszósz, póréhagyma, Hozzáadunk, sárgarépát, csirkemell, evőkanál rizsliszt, sárgarépa, kígyóuborka, póréhagyma, gerezd fokhagyma, gyömbér, evőkanál szójaszósz, ananász befőtt, evőkanál, evőkanál ketchup, borecet, evőkanál szójaszósz, evőkanál olaj, bors,
Mézes-narancsos csirke
0 komment 4 ember kedveli
Tepsis csirkemell zöldségágyon sütve
0 komment 2 ember kedveli
Tonhalas masnitészta mozzarellával!
0 komment 6 ember kedveli
Sajtos rudak
0 komment 4 ember kedveli
Cukkini pörkölt
0 komment 4 ember kedveli
Ribizlis-banános amerikai palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Mogyorós tallérok !
1 komment 6 ember kedveli
Kossuth-rostélyos
0 komment 5 ember kedveli
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal
0 komment 1 ember kedveli
Pulykaragu leves
0 komment 1 ember kedveli
Őszibarack Krémleves
1 komment 2 ember kedveli
Mozzarellával töltött virsli leveles tésztában
0 komment 5 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 8 ember kedveli
Mustáros fokhagymás ínyenc raguleves
0 komment 10 ember kedveli
Nagymama gesztenyés tekercse
0 komment 9 ember kedveli
Csirkemell sajtmártással, pirított zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.