Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A fűszereket előbb mozsárban megtörjük, majd egy éles késsel apróra vágjuk és szétterítjük a vágódeszkán. A húst bekenjük bőven olajjal, majd görgető mozdulatokkal beleforgatjuk a fűszerbe. Ezután a bélszíneket spirálisan begöngyöljük a bacon szeletekbe, majd hideg helyen pihenni hagyjuk jó néhány órán át.
Ha mindezzel megvagyunk, csomagoljuk be legalább két réteg alufóljával őket, és gyenge parázson süssük meg. Oldalankét 4-5 percet szánva a műveletre, legkésőbb 20 perc múlva íllatos és ínycsiklandó bélszín szeleteket tálalhatunk a szintén parázsban sült és sózott vajjal ízesített burgonyánkhoz.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha van kéznél, jó minőségű piros áfonya vagy ribizli lekvárt is adok hozzá, melynek savanykás édessége igazán kiemeli a szarvas omlósságát és fűszerességét.
|
|
|
|
1 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.12 16:10
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
|
fűszereket előbb, éles késsel, húst bekenjük, bélszíneket spirálisan, bacon szeletekbe, szintén parázsban, szarvas omlósságát, Szarvasbélszín, szarvasbélszín, beleforgatjuk, burgonyánkhoz, mozdulatokkal, fűszerességét, begöngyöljük, szétterítjük, ínycsiklandó, tálalhatunk, vágódeszkán, alufóljával, csomagoljuk, bélszíneket, szeleteket, szeletekbe, spirálisan, fűszereket, Oldalankét, megvagyunk, omlósságát, ízesített, műveletre, legkésőbb, rozmaring, parázsban, szarvasbélszín, szelet bacon, oliva olaj, szál rozmaring, csokor kakukkfû, fehérbors, burgonya, alufólia,
|
|
|
|
|