Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Avokádós Ráksaláta recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 avokadókörte,
» 1 tk mustár,
» fél citrom leve
» törött bors,
» só,
» 2 gerezd fokhagymapép, 1 ek olívao
» 20 dkg főtt, tisztított rák apróra vágva,
» 1 ek apróra vágott zöld olajbogyó,
» 4 salátalevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az avokádót hosszában vágjuk ketté, vegyük ki a magot. Vegyünk ki mindkét félből 2-2 ek-nyit. Nyomkodjuk szét. Adjuk hozzá a mustárt, citromlevet, borsot, sót, fokhagymát, olajbogyót, rákot, olajat. Óvatosan keverjük össze.
Töltsük meg a fél avokádókat.
Tegyük a salátaleveleket kistányérokra, helyezzük rájuk a töltött avokádókat.
Megjegyzés / tipp:

Mit kell tudni az avokádóról?
Az év különböző szakaszaiban változatos avokádókínálattal találkozhatunk: a legelterjedtebb fajta a sötét színű, durva héjú Még ma sem tisztázódott teljesen, hogy az avokádó gyümölcs vagy zöldség, az biztos ugyanakkor, hogy egyik legértékesebb természetes zsiradékunk. Rengeteg káliumot tartalmaz, kalcium és magnézium megoszlása ideális.

A babérfélék családjába tartozó avokádó örökzöld, trópusi fán terem, súlya akár az egy kilogrammot is elérheti. Héja kemény, majdnem páncélos, színe haragoszöld, de akár feketés-lila is lehet. Puha, vajszerű és nagyon tápláló élénk zöld húsa közepén hatalmas, barna mag található, melynek értékes zsíros olaját (oleum avocado) hidegen sajtolják ki. A szubtrópusi éghajlatot kedveli, szobahőmérsékleten hamar megérik és megpuhul (ehhez papírzacskóba tegyük). Az érett gyümölcs magas karotin-tartalmú, nyersen azonnal fogyasztható.
0 komment 3 ember kedveli vectra777
2016.05.21 14:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
avokádót hosszában, salátaleveleket kistányérokra, töltött avokádókat, legelterjedtebb fajta, sötét színű, avokádó gyümölcs, biztos ugyanakkor, babérfélék családjába, szubtrópusi éghajlatot, érett gyümölcs, legelterjedtebb, salátaleveleket, találkozhatunk, legértékesebb, kistányérokra, papírzacskóba, fogyasztható, tisztázódott, fokhagymapép, szakaszaiban, avokadókörte, kilogrammot, haragoszöld, szubtrópusi, természetes, salátalevél, zsiradékunk, citromlevet, babérfélék, avokádókat, családjába, fokhagymát, olajbogyót, éghajlatot, avokádókat, avokádóról, avokadókörte, mustár, citrom leve, törött bors, gerezd fokhagymapép olívao, főtt tisztított apróra vágva, salátalevél,
Mézeskalács
1 komment 9 ember kedveli
Karácsonyi borkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Alföldi rakott tarhonya
0 komment 13 ember kedveli
Szűzpecsenye-nyárson.
0 komment 4 ember kedveli
Cimetkrofni
2 komment 2 ember kedveli
Petrezselymes töltött csirke hagymás krumplisalátával.
0 komment 2 ember kedveli
Illedelmes szűz
0 komment 1 ember kedveli
Laktató burgonya
0 komment 29 ember kedveli
Citromos túrókrémtorta
0 komment 8 ember kedveli
Húsos gombás kosárka !
0 komment 1 ember kedveli
Knédli
2 komment 12 ember kedveli
Füstölt heringes májkrém
0 komment 1 ember kedveli
Pásztorsajt !
0 komment 17 ember kedveli
Medvehagyma főzelék -csirkemellel.
0 komment 11 ember kedveli
Fahéjas tejberizs eperrel
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes joghurtalagút cukorbetegeknek és diétázóknak is
1 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.