Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Avokádós Ráksaláta recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 avokadókörte,
» 1 tk mustár,
» fél citrom leve
» törött bors,
» só,
» 2 gerezd fokhagymapép, 1 ek olívao
» 20 dkg főtt, tisztított rák apróra vágva,
» 1 ek apróra vágott zöld olajbogyó,
» 4 salátalevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az avokádót hosszában vágjuk ketté, vegyük ki a magot. Vegyünk ki mindkét félből 2-2 ek-nyit. Nyomkodjuk szét. Adjuk hozzá a mustárt, citromlevet, borsot, sót, fokhagymát, olajbogyót, rákot, olajat. Óvatosan keverjük össze.
Töltsük meg a fél avokádókat.
Tegyük a salátaleveleket kistányérokra, helyezzük rájuk a töltött avokádókat.
Megjegyzés / tipp:

Mit kell tudni az avokádóról?
Az év különböző szakaszaiban változatos avokádókínálattal találkozhatunk: a legelterjedtebb fajta a sötét színű, durva héjú Még ma sem tisztázódott teljesen, hogy az avokádó gyümölcs vagy zöldség, az biztos ugyanakkor, hogy egyik legértékesebb természetes zsiradékunk. Rengeteg káliumot tartalmaz, kalcium és magnézium megoszlása ideális.

A babérfélék családjába tartozó avokádó örökzöld, trópusi fán terem, súlya akár az egy kilogrammot is elérheti. Héja kemény, majdnem páncélos, színe haragoszöld, de akár feketés-lila is lehet. Puha, vajszerű és nagyon tápláló élénk zöld húsa közepén hatalmas, barna mag található, melynek értékes zsíros olaját (oleum avocado) hidegen sajtolják ki. A szubtrópusi éghajlatot kedveli, szobahőmérsékleten hamar megérik és megpuhul (ehhez papírzacskóba tegyük). Az érett gyümölcs magas karotin-tartalmú, nyersen azonnal fogyasztható.
0 komment 3 ember kedveli vectra777
2016.05.21 14:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
avokádót hosszában, salátaleveleket kistányérokra, töltött avokádókat, legelterjedtebb fajta, sötét színű, avokádó gyümölcs, biztos ugyanakkor, babérfélék családjába, szubtrópusi éghajlatot, érett gyümölcs, legelterjedtebb, salátaleveleket, találkozhatunk, legértékesebb, kistányérokra, papírzacskóba, fogyasztható, tisztázódott, fokhagymapép, szakaszaiban, avokadókörte, kilogrammot, haragoszöld, szubtrópusi, természetes, salátalevél, zsiradékunk, citromlevet, babérfélék, avokádókat, családjába, fokhagymát, olajbogyót, éghajlatot, avokádókat, avokádóról, avokadókörte, mustár, citrom leve, törött bors, gerezd fokhagymapép olívao, főtt tisztított apróra vágva, salátalevél,
Burgonyakrémleves-avokádóval.
0 komment 2 ember kedveli
Répatorta
0 komment 2 ember kedveli
Macskanyelv (ahogy én készítem)
0 komment 2 ember kedveli
Húsgombóc Leves
1 komment 12 ember kedveli
Tepsis csirke
0 komment 3 ember kedveli
Diós almás szelet !
0 komment 10 ember kedveli
Nyárson sült karaj
0 komment 3 ember kedveli
Kovász
1 komment 19 ember kedveli
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Rakott zöldbab
0 komment 3 ember kedveli
Pulykamell Mozzarellával
0 komment 2 ember kedveli
Csirkés ratatouille
0 komment 5 ember kedveli
Mikrós Mini citromos-túrós szivacspuding
0 komment 5 ember kedveli
Mogyorós szelet teához
0 komment 3 ember kedveli
Nyúlpaprikás
0 komment 12 ember kedveli
Marhahús kapormártással és knédlivel !
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.