Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy nagyobb serpenyőben felteszem főni a tejet a vajjal együtt.
Amikor a vaj is felolvadt, akkor teszem bele a lisztet, sót, s a borst, kevergetem.
Addig kevergetem míg a tészta nem válik el az edény falától.
Ekkor leveszem s hagyom hűlni egy kicsit , majd hozzákeverem a tojásokat egyesével.
A végén adom hozzá a reszelt sajtot és a mustárt.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat rakom két kanál segítségével, s megsütöm .
200 fokra előmelegített sütőbe rakom a tepsit, azonnal leveszem a hőt 190 fokra, s 11-13 percig sütöm .
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
ezeket összekeverem és a kihűlt fánkocskákat ebben megforgatom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Eddig nálunk csak az édes fánkok voltak , most , hogy megkóstoltuk ezt a sós változatot, már többször is elfogom készíteni.
A sajtot variálni is lehet,szerintem a füstölt sajt is igazán jó ízt ad neki.
Próbáljátok ki ti is.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
ibolya58
2013.01.26 21:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagyobb serpenyőben, vajjal együtt, tojásokat egyesével, végén adom, reszelt sajtot, sütőpapírral bélelt, kihűlt fánkocskákat, édes fánkok, sajtot variálni, füstölt sajt, előmelegített, fánkocskákat, hozzákeverem, összekeverem, petrezselyem, segítségével, sütőpapírral, megkóstoltuk, megforgatom, serpenyőben, Próbáljátok, kevergetem, kevergetem, változatot, fokhagyma, felolvadt, egyesével, felteszem, szerintem, tojásokat, készíteni, leveszem, többször, Fűszeres, evőkanál, megsütöm, csésze, csésze liszt, tojás, csésze reszelt sajt, mustár, ízlés szerint bors,
|
|
|
|
|