Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az alapanyagokat összegyúrom, majd lisztezett gyúrótáblán kinyújtom. Magas peremű tepsi szükséges. Kicsivel kisebb méretű lapokat nyújtok a tésztából, mint a tepsi mérete. A tésztát vékonyra nyújtom. Ebből az adagból 6 lap lesz. A tésztalapokat egyesével kifőzöm, kb. 10 percig főzök egyet. Miután kiveszem a forró vízből hideg vízbe teszem.
A zsírt felolvasztom.
A tepsi aljára zsírt teszek, majd rá az első lapot. Meglocsolom zsírral, megszórom túróval, majd 3-4 evőkanál cukorral. Majd jöhet rá a következő kifőzött tésztalap. Ezt addig folytatom még van tésztalapom. Az utolsó tésztalap lesz a teteje, erre tejfölt kenek.
A tepsit előmelegített sütőbe teszem, közepes lángon 1-1,5 óráig sütöm, figyelni kell mikorra karamellizálódik a cukor és teteje megpirul.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez a recept a nagymamám, Kaspár Károlyné receptje. Sajnos már nincs velünk. Ez egy olyan sütemény, amit olyanoknak ajánlok, akik nem félnek a cukortól. Hiszen ebben a sütiben az a lényeg. A cukor megolvad és ebben lében sül egybe a tészta és a túró. A cukor a végére karamellizálódik.
Az anyag mennyiség már az én mérésem eredménye, hiszen mama mindig ,,arázomra" készítette ezt a sütit. De imádtuk apával és nagypapával.
A tészta mérete főzés közben "megnő", ezért kisebbre kell méretezni, mint a tepsi mérete, amibe majd elhelyezzük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
|
|
2 komment
|
3 ember kedveli
|
paulina
2011.12.11 23:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
mildiko50 |
2011.12.13. 05:26 (#2) |
|
|
A lasanne darabolt kifőtt tésztából van. Ezt, ha jól értelmezem a tepsiben főzi ki előtte egyben és egyenként. |
|
dnemethk |
2011.12.12. 17:29 (#1) |
|
|
Én ezt túros lasanne néven ismerem. De mindenkinek szívből ajánlom én is. Nagyon finom étel. És laktató. |
| |
|
|
|
alapanyagokat összegyúrom, tepsi mérete, tésztát vékonyra, tésztalapokat egyesével, forró vízből, zsírt felolvasztom, tepsi aljára, első lapot, következő kifőzött, utolsó tésztalap, tepsit előmelegített, olyan sütemény, cukor megolvad, végére karamellizálódik, anyag mennyiség, tészta mérete, karamellizálódik, karamellizálódik, alapanyagokat, előmelegített, kristálycukor, tésztalapokat, felolvasztom, összegyúrom, gyúrótáblán, nagypapával, tésztalapom, mennyország, elhelyezzük, Meglocsolom, lisztezett, készítette, olyanoknak, Kálvinista, szükséges, megszórom, eredménye, tésztából, mennyiség, tésztalap, kinyújtom, következő, Tésztához liszt, tojás, csésze, Töltelék evőkanál zsír, túró, kristálycukor, tejföl,
|
|
|
|
|