Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
5 db csirkecombot besózunk és fél óra múlva zsíron megkapatjuk, majd kiszedjük egy tálra.
Teflon serpenyőben 2 db hagymát a zsírban megpirítjuk, beleteszünk 1 db paradicsompürét, 1 kávéskanál vegetát és 1 kávéskanál curit, csipet borsot és felöntjük kb. fél liter tejjel. összefőzzük. Beletesszük a csirkét és 2-3 evőkanál kókuszreszeléket. Lassú tűzön készre főzzük, míg a leve sűrű nem lesz.
Köret tetszés szerint.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ameddig a csirke áll a sóban, addig a köret is elkészül.
A csirke meg kényelmesen rotyog az ízesített pörköltszerű lében, amig besűrűsödik. Nem sok törődést igényel. Időnként megmozgatjuk, hogy nem égett e le. Lassú tűzön nem fog!
Nagyon pikáns íze van. Nem vettem észre, hogy kókuszos, mikor először ettem belőle a barátnőmnél. Azóta kedvencünk.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.10.16 23:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zsírban megpirítjuk, leve sűrű, ízesített pörköltszerű, kókuszreszeléket, paradicsompürét, paradicsompüré, kókuszreszelék, pörköltszerű, megmozgatjuk, csirkecombot, serpenyőben, megkapatjuk, Beletesszük, összefőzzük, megpirítjuk, beleteszünk, kényelmesen, barátnőmnél, besűrűsödik, kávéskanál, kávéskanál, kávéskanál, csirkecomb, kávéskanál, kedvencünk, kiszedjük, felöntjük, ízesített, elkészül, csirkecomb, hagyma, doboz paradicsompüré, kávéskanál vegeta, kávéskanál curry, csipet bors, liter tej, evőkanál kókuszreszelék, csipet bors, zsír izlés szerint,
|
|
|
|
|