Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához valókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle és a hűtőszekrénybe tartjuk 1-2 órán át.A töltelékhez tojások sárgáját a porcukorral,vaníliás cukorral 4-5 perc alatt habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót,a ledarált babapiskótát és a reszelt citromhéját. A tojásfehérjét habbá verve óvatosan beleforgatjuk.Margarinnal kikenünk egy közepes tepsit, belereszeljük (a reszelő durva fokán ) az egyik tésztacipót, majd rásimítjuk a töltelék felét, Egy sor fölkockázott vagy apróra vágott barackot teszünk reá ,Rátesszük a maradék tölteléket,egyenletesen rásimítjuk. A másik tésztacipót- az aljához hasonlóan ,a tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben (180 fok C, légkeveréses sütőben 165 fok C ) 35-40 percig sütjük
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
-Idényben jobb a friss őszibarack,,de más friss gyümölcs is pl.szilva ,meggy is lehet
Jó étvágyat kívánok !
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.25 22:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tepsi kikenéséhez, tésztához valókat, hűtőszekrénybe tartjuk, áttört túrót, ledarált babapiskótát, reszelt citromhéját, tojásfehérjét habbá, közepes tepsit, reszelő durva, egyik tésztacipót, töltelék felét, maradék tölteléket, másik tésztacipót-, aljához hasonlóan, tetejére reszeljük, friss őszibarack, hűtőszekrénybe, beleforgatjuk, belereszeljük, Előmelegített, tojásfehérjét, babapiskótát, összegyúrjuk, sütőmargarin, sütőmargarin, légkeveréses, egyenletesen, fölkockázott, kikenéséhez, töltelékhez, Margarinnal, tésztacipót, tésztacipót, babapiskóta, citromhéját, porcukorral, töltelékhez, tölteléket, rásimítjuk, finomliszt, rásimítjuk, őszibarack, tésztához, Rama sütőmargarin, evőkanál keserű kakaópor, finomliszt, porcukor, tehéntúró, csomag vaníliás cukor, porcukor, tojás,
|
|
|
|
|