Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Diókrémes szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Tésztához:
» 60 dkg liszt4
» 4 dl tejföl
» 15 dkg margarin
» 2tojás
» 2 ek.cukor
» 1 csomag szalakálé
» 6 ek.rum a tésztát meglocsolni
» A krémhez:
» 3 tasak vaníliás pudingpor
» 9 dl tej
» 42 dkg porcukor
» 37 dkg darált dió
» 37 dkg margarin
» 4 csomag vaníliás cukor
» A mázhoz:
» 20 dkg étcsokoládé
» 2 ek.olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,három felé osztjuk,a tepsi hátán szép világosra sütjük,rácsra csúsztatva hűlni hagyjuk.
A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük.A pudingporokat a tejjel felfőzzük és folyamatosan kevergetve kihűtjük.Mikor teljesen kihűlt összekeverjük a cukros margarinnal és a dióval.
Az első lapot egy tálra tesszük és meglocsoljuk két evőkanál rummal,majd megkenjük a krém felével és beborítjuk a második lappal.Az előzőekhez hasonlóan járunk el..Ha már a harmadik lap is a helyén van,és meglocsoltuk a rummal ,pici vízzel felolvasztjuk a csokoládét,mikor teljesen sima belekeverjük a két kanál olajat.A sütemény tetejére simítjuk.Egy napig állni hagyjuk .Hosszúkás alakúra felvágjuk és minden darab tetejére egy negyed diót teszünk. A diót akkor is rátehetjük amíg a máz nem szilárdult meg,hogy ragadjon bele.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.29 15:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztát meglocsolni, tészta hozzávalóit, tepsi hátán, cukorral habosra, tejjel felfőzzük, cukros margarinnal, első lapot, tálra tesszük, krém felével, második lappal, előzőekhez hasonlóan, sütemény tetejére, napig állni, negyed diót, diót akkor, felolvasztjuk, összekeverjük, pudingporokat, összegyúrjuk, meglocsoltuk, belekeverjük, meglocsoljuk, folyamatosan, meglocsolni, margarinnal, étcsokoládé, hozzávalóit, csokoládét, csúsztatva, szilárdult, rátehetjük, beborítjuk, előzőekhez, kevergetve, felvágjuk, margarint, világosra, Diókrémes, Hosszúkás, felfőzzük, szalakálé, Tésztához, liszt4, tejföl, margarin, 2tojás, cukor, csomag szalakálé, tésztát meglocsolni, krémhez, tasak vaníliás pudingpor, tej, porcukor, darált dió, margarin, csomag vaníliás cukor, mázhoz, étcsokoládé, olaj,
Almás bögrés
1 komment 19 ember kedveli
Kelt copfocskák
0 komment 1 ember kedveli
Lángolt káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Erdélyi krumplisaláta Gaálné módra
0 komment 4 ember kedveli
Gombás szűzpecsenye vörösborral
0 komment 2 ember kedveli
Bakonyi sertésszelet
0 komment 18 ember kedveli
Lekváros kifli
0 komment 13 ember kedveli
Téli zöldségleves daragaluskával
0 komment 1 ember kedveli
Duplán epres muffin !
0 komment 2 ember kedveli
Joghurtos borsó saláta
0 komment 1 ember kedveli
Tepertős pogácsa (élesztő nélkül)
4 komment 13 ember kedveli
Őszibarack-süti-
0 komment 15 ember kedveli
Avokádó mousse
0 komment 2 ember kedveli
Finom vajas pogácsa, bögrésen
0 komment 34 ember kedveli
Gombás _májas töltött csirkecomb
0 komment 4 ember kedveli
Almarózsa
1 komment 17 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.