Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Diókrémes szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Tésztához:
» 60 dkg liszt4
» 4 dl tejföl
» 15 dkg margarin
» 2tojás
» 2 ek.cukor
» 1 csomag szalakálé
» 6 ek.rum a tésztát meglocsolni
» A krémhez:
» 3 tasak vaníliás pudingpor
» 9 dl tej
» 42 dkg porcukor
» 37 dkg darált dió
» 37 dkg margarin
» 4 csomag vaníliás cukor
» A mázhoz:
» 20 dkg étcsokoládé
» 2 ek.olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,három felé osztjuk,a tepsi hátán szép világosra sütjük,rácsra csúsztatva hűlni hagyjuk.
A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük.A pudingporokat a tejjel felfőzzük és folyamatosan kevergetve kihűtjük.Mikor teljesen kihűlt összekeverjük a cukros margarinnal és a dióval.
Az első lapot egy tálra tesszük és meglocsoljuk két evőkanál rummal,majd megkenjük a krém felével és beborítjuk a második lappal.Az előzőekhez hasonlóan járunk el..Ha már a harmadik lap is a helyén van,és meglocsoltuk a rummal ,pici vízzel felolvasztjuk a csokoládét,mikor teljesen sima belekeverjük a két kanál olajat.A sütemény tetejére simítjuk.Egy napig állni hagyjuk .Hosszúkás alakúra felvágjuk és minden darab tetejére egy negyed diót teszünk. A diót akkor is rátehetjük amíg a máz nem szilárdult meg,hogy ragadjon bele.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.29 15:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztát meglocsolni, tészta hozzávalóit, tepsi hátán, cukorral habosra, tejjel felfőzzük, cukros margarinnal, első lapot, tálra tesszük, krém felével, második lappal, előzőekhez hasonlóan, sütemény tetejére, napig állni, negyed diót, diót akkor, felolvasztjuk, összekeverjük, pudingporokat, összegyúrjuk, meglocsoltuk, belekeverjük, meglocsoljuk, folyamatosan, meglocsolni, margarinnal, étcsokoládé, hozzávalóit, csokoládét, csúsztatva, szilárdult, rátehetjük, beborítjuk, előzőekhez, kevergetve, felvágjuk, margarint, világosra, Diókrémes, Hosszúkás, felfőzzük, szalakálé, Tésztához, liszt4, tejföl, margarin, 2tojás, cukor, csomag szalakálé, tésztát meglocsolni, krémhez, tasak vaníliás pudingpor, tej, porcukor, darált dió, margarin, csomag vaníliás cukor, mázhoz, étcsokoládé, olaj,
Nem lehet abbahagyni csirke
2 komment 10 ember kedveli
Lencse burger-vegáknak.
0 komment 2 ember kedveli
Sajtkrém
0 komment 9 ember kedveli
Barbecue csirkeszárny
0 komment 4 ember kedveli
Borókás báránysült
1 komment 2 ember kedveli
Paradicsomos sügér !
0 komment 1 ember kedveli
Almás pite
0 komment 6 ember kedveli
Fogas burgonyaágyon
0 komment 2 ember kedveli
Túrós csodalepényem !
2 komment 20 ember kedveli
Vajon párolt pisztráng -szalonnás lencseágyon
0 komment 2 ember kedveli
Cukkini krémleves bazsalikommal
0 komment 1 ember kedveli
Vörösboros csirke zöldségekkel !
0 komment 3 ember kedveli
Sonkás-zöldséges tészta
1 komment 2 ember kedveli
Rakott padlizsán (muszaka)
0 komment 6 ember kedveli
Kínai szezámmagos csirke
0 komment 6 ember kedveli
Hétlapu
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.