Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: nehéz
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkét fogyasztás előtt 3-4 órával vékonyra szeleteljük, és a fokhagymás olajba forgatjuk, felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, lefóliázva hűtőbe tesszük.
Sütéshez a tojásfehérjéket a vízzel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sót, a fűszereket és a keményítőt.
Az olajat felforrósítjuk, és a tejtől lecsepegtetett húsdarabokat lisztbe forgatjuk, majd a keményítős masszába mártjuk. Mindkét oldalukat 2-2 percet sütjük fedő alatt. Konyhai törlőre szedjük lecsepegni.
A tócsnihoz a cukkinit (nem kell meghámozni) és a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, egy tojást ráütünk, összekeverjük a kukoricaliszttel, petrezselyemzölddel, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az egész család számára,
Köret lehet más is.ízlésszerint
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.04 16:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst megforgatjuk, csirkét fogyasztás, fokhagymás olajba, vízzel kemény, olajat felforrósítjuk, tejtől lecsepegtetett, keményítős masszába, krumplit nagy, tojást ráütünk, egész család, kukoricaliszttel, tojásfehérjéket, felforrósítjuk, lecsepegtetett, összekeverjük, kukoricaliszt, ízlésszerint, tojásfehérje, húsdarabokat, megforgatjuk, szeleteljük, lereszeljük, meghámozni, lecsepegni, csirkemell, lefóliázva, fűszereket, fokhagymás, hozzáadjuk, fogyasztás, keményítőt, keményítős, forgatjuk, Tócsnihoz, tócsnival, borsozzuk, csirkemell, olaj, Tésztához tojásfehérje, bors, cayenne bors ízlés szerint, étkezési keményítő, sütőpor, Tócsnihoz cukkini, burgonya, kisebb tojás, kukoricaliszt,
|
|
|
|
|