Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kenyeret a tejbe áztatjuk. Kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk.
Közben a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon üvegesre dinszteljük.
A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott kenyérrel, hozzáadjuk a hagymát, és az összes többi hozzávalót. Kézzel jól összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezzük.
Nedves kézzel 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk.
Felforrósított olajban kisütjük. Közben időnként megforgatjuk a fasírtgolyókat, hogy egyenletesen barnuljanak.
Konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy felitassa a felesleges olajat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség: 1240 Ft
költség egy főre: 310 Ft
elkészítettem: 115 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.28 22:40
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejbe áztatjuk, finomra vágott, darált húst, kinyomkodott kenyérrel, összes többi, felesleges olajat, utánafűszerezzük, összedolgozzuk, Felforrósított, fasírtgolyókat, összekeverjük, papírtörlővel, elkészítettem, megforgatjuk, egyenletesen, Fasírtgolyók, Megkóstoljuk, vöröshagymát, kinyomkodott, pirospaprika, evőkanálnyi, barnuljanak, kicsavarjuk, dinszteljük, vöröshagyma, kisütéshez, alkalommal, elteltével, hozzávalót, hozzáadjuk, felesleges, szükséges, tojás, közepes vöröshagyma, olaj, gerezd fokhagyma, pirospaprika, őrölt fekete bors, szeletelt fehér kenyér, liter, olaj kisütéshez,
|
|
|
|
|
Somlói
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|