Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Káposztás bableves cipóban recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg szálas savanyú káposzta
» 20 dkg bab
» 25 dkg füstölt hús
» 25 dkg szárazkolbász
» 1 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» köménymag
» 2 babérlevél
» őrölt pirospaprika
» 2 evőkanál olaj
» 2 dl tejföl
» liszt
» 4 cipó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főzni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós vízben kb. 60 percet ismét főzzük amíg félpuha lesz.

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Rádobjuk az őrölt pirospaprikát a köménymagot, és felöntjük 2-2,5 l vízzel. Beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet, sót és a leszűrt, félig főtt babot. A füstölt húst kisebb kockákra vágva tesszük a levesbe, és 60-80 percig főzzük kíméletesen, amíg a bab megpuhul, közben pótoljuk az elfővő vizet.

A kolbászt karikákra vágjuk. Amikor puha a bab, beletesszük. A maradék olajat felmelegítjük, rátesszük a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a levesbe öntjük. Elkeverjük a levesben, és még 10 percig forraljuk.

Közben a cipók tetejét levágjuk, kikaparjuk a belét, és 180 C fokra előmelegített sütőben kicsit megpirítjuk.

Amikor elkészült a leves, belemerjük a cipókba, tetejére tejfölt teszünk.
Megjegyzés / tipp:

Azonnal tálaljuk, különben elázik a cipó.
0 komment 5 ember kedveli szelidszeder
2012.02.06 15:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
babot előző, fokhagymát meghámozzuk, őrölt pirospaprikát, savanyú káposztát, füstölt húst, elfővő vizet, kolbászt karikákra, maradék olajat, zúzott fokhagymát, levesbe öntjük, cipók tetejét, Felforrósítunk, felmelegítjük, szárazkolbász, előmelegített, pirospaprikát, zsemleszínűre, pirospaprika, babérlevelet, Belekeverjük, vöröshagyma, megpirítjuk, beletesszük, meghámozzuk, dinszteljük, kíméletesen, köménymagot, Beletesszük, Elkeverjük, fokhagymát, fokhagymát, feltesszük, beáztatjuk, kikaparjuk, belemerjük, babérlevél, fokhagyma, szálas savanyú káposzta, füstölt, szárazkolbász, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, köménymag, babérlevél, őrölt pirospaprika, evőkanál olaj, tejföl, liszt, cipó,
Barackos ünnepi sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Pataki tálban sült nyúl zöldségekkel
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés rolád...
0 komment 11 ember kedveli
Zöldséges-kolbászos rakott burgonya
0 komment 3 ember kedveli
Vaníliás csiga !
3 komment 15 ember kedveli
Szilvás lepény
0 komment 1 ember kedveli
Mogyoróvajas + krémsajtos torta
0 komment 2 ember kedveli
Gyors bableves virslivel
0 komment 14 ember kedveli
Zöldséges lasagne
0 komment 1 ember kedveli
Lencsefőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás kacsa
1 komment 1 ember kedveli
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Lencse burger-vegáknak.
0 komment 2 ember kedveli
Tejben sült csirkecomb
1 komment 16 ember kedveli
Bajadérka !
3 komment 38 ember kedveli
Hagymás-tojásos burgonyasaláta
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.