Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Káposztás bableves cipóban recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg szálas savanyú káposzta
» 20 dkg bab
» 25 dkg füstölt hús
» 25 dkg szárazkolbász
» 1 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» köménymag
» 2 babérlevél
» őrölt pirospaprika
» 2 evőkanál olaj
» 2 dl tejföl
» liszt
» 4 cipó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főzni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós vízben kb. 60 percet ismét főzzük amíg félpuha lesz.

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Rádobjuk az őrölt pirospaprikát a köménymagot, és felöntjük 2-2,5 l vízzel. Beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet, sót és a leszűrt, félig főtt babot. A füstölt húst kisebb kockákra vágva tesszük a levesbe, és 60-80 percig főzzük kíméletesen, amíg a bab megpuhul, közben pótoljuk az elfővő vizet.

A kolbászt karikákra vágjuk. Amikor puha a bab, beletesszük. A maradék olajat felmelegítjük, rátesszük a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a levesbe öntjük. Elkeverjük a levesben, és még 10 percig forraljuk.

Közben a cipók tetejét levágjuk, kikaparjuk a belét, és 180 C fokra előmelegített sütőben kicsit megpirítjuk.

Amikor elkészült a leves, belemerjük a cipókba, tetejére tejfölt teszünk.
Megjegyzés / tipp:

Azonnal tálaljuk, különben elázik a cipó.
0 komment 5 ember kedveli szelidszeder
2012.02.06 15:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
babot előző, fokhagymát meghámozzuk, őrölt pirospaprikát, savanyú káposztát, füstölt húst, elfővő vizet, kolbászt karikákra, maradék olajat, zúzott fokhagymát, levesbe öntjük, cipók tetejét, Felforrósítunk, felmelegítjük, szárazkolbász, előmelegített, pirospaprikát, zsemleszínűre, pirospaprika, babérlevelet, Belekeverjük, vöröshagyma, megpirítjuk, beletesszük, meghámozzuk, dinszteljük, kíméletesen, köménymagot, Beletesszük, Elkeverjük, fokhagymát, fokhagymát, feltesszük, beáztatjuk, kikaparjuk, belemerjük, babérlevél, fokhagyma, szálas savanyú káposzta, füstölt, szárazkolbász, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, köménymag, babérlevél, őrölt pirospaprika, evőkanál olaj, tejföl, liszt, cipó,
Rakott krumpli
0 komment 4 ember kedveli
Mézes-diós süti
0 komment 15 ember kedveli
Hajdúsági tokány !
1 komment 25 ember kedveli
Linzer
0 komment 5 ember kedveli
Francia mákos krémes szelet
0 komment 11 ember kedveli
Marhahúsleves gombával és rizzsel!
1 komment 3 ember kedveli
Epres haboskocka
0 komment 3 ember kedveli
Kávés tekercs
0 komment 9 ember kedveli
Kefires palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Töltött gombafejek-saláta ágyon.
0 komment 1 ember kedveli
Sütőtökös kifli
1 komment 8 ember kedveli
4 évszak-pizza-
0 komment 7 ember kedveli
Sárgabarackos gombóc
0 komment 1 ember kedveli
Csokoládéhab
0 komment 1 ember kedveli
Céklafőzelék almával-burgonyával
2 komment 12 ember kedveli
Rosztyóka leves
0 komment 17 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.