Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főzni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós vízben kb. 60 percet ismét főzzük amíg félpuha lesz.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Rádobjuk az őrölt pirospaprikát a köménymagot, és felöntjük 2-2,5 l vízzel. Beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet, sót és a leszűrt, félig főtt babot. A füstölt húst kisebb kockákra vágva tesszük a levesbe, és 60-80 percig főzzük kíméletesen, amíg a bab megpuhul, közben pótoljuk az elfővő vizet.
A kolbászt karikákra vágjuk. Amikor puha a bab, beletesszük. A maradék olajat felmelegítjük, rátesszük a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a levesbe öntjük. Elkeverjük a levesben, és még 10 percig forraljuk.
Közben a cipók tetejét levágjuk, kikaparjuk a belét, és 180 C fokra előmelegített sütőben kicsit megpirítjuk.
Amikor elkészült a leves, belemerjük a cipókba, tetejére tejfölt teszünk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Azonnal tálaljuk, különben elázik a cipó.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.06 15:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
babot előző, fokhagymát meghámozzuk, őrölt pirospaprikát, savanyú káposztát, füstölt húst, elfővő vizet, kolbászt karikákra, maradék olajat, zúzott fokhagymát, levesbe öntjük, cipók tetejét, Felforrósítunk, felmelegítjük, szárazkolbász, előmelegített, pirospaprikát, zsemleszínűre, pirospaprika, babérlevelet, Belekeverjük, vöröshagyma, megpirítjuk, beletesszük, meghámozzuk, dinszteljük, kíméletesen, köménymagot, Beletesszük, Elkeverjük, fokhagymát, fokhagymát, feltesszük, beáztatjuk, kikaparjuk, belemerjük, babérlevél, fokhagyma, szálas savanyú káposzta, füstölt, szárazkolbász, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, köménymag, babérlevél, őrölt pirospaprika, evőkanál olaj, tejföl, liszt, cipó,
|
|
|
|
|
Linzer
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
|
|
|
|
|