Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Káposztás bableves cipóban recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg szálas savanyú káposzta
» 20 dkg bab
» 25 dkg füstölt hús
» 25 dkg szárazkolbász
» 1 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» köménymag
» 2 babérlevél
» őrölt pirospaprika
» 2 evőkanál olaj
» 2 dl tejföl
» liszt
» 4 cipó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főzni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós vízben kb. 60 percet ismét főzzük amíg félpuha lesz.

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Rádobjuk az őrölt pirospaprikát a köménymagot, és felöntjük 2-2,5 l vízzel. Beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet, sót és a leszűrt, félig főtt babot. A füstölt húst kisebb kockákra vágva tesszük a levesbe, és 60-80 percig főzzük kíméletesen, amíg a bab megpuhul, közben pótoljuk az elfővő vizet.

A kolbászt karikákra vágjuk. Amikor puha a bab, beletesszük. A maradék olajat felmelegítjük, rátesszük a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a levesbe öntjük. Elkeverjük a levesben, és még 10 percig forraljuk.

Közben a cipók tetejét levágjuk, kikaparjuk a belét, és 180 C fokra előmelegített sütőben kicsit megpirítjuk.

Amikor elkészült a leves, belemerjük a cipókba, tetejére tejfölt teszünk.
Megjegyzés / tipp:

Azonnal tálaljuk, különben elázik a cipó.
0 komment 5 ember kedveli szelidszeder
2012.02.06 15:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
babot előző, fokhagymát meghámozzuk, őrölt pirospaprikát, savanyú káposztát, füstölt húst, elfővő vizet, kolbászt karikákra, maradék olajat, zúzott fokhagymát, levesbe öntjük, cipók tetejét, Felforrósítunk, felmelegítjük, szárazkolbász, előmelegített, pirospaprikát, zsemleszínűre, pirospaprika, babérlevelet, Belekeverjük, vöröshagyma, megpirítjuk, beletesszük, meghámozzuk, dinszteljük, kíméletesen, köménymagot, Beletesszük, Elkeverjük, fokhagymát, fokhagymát, feltesszük, beáztatjuk, kikaparjuk, belemerjük, babérlevél, fokhagyma, szálas savanyú káposzta, füstölt, szárazkolbász, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, köménymag, babérlevél, őrölt pirospaprika, evőkanál olaj, tejföl, liszt, cipó,
Ananászos sült palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Mézes csirkeszárnyak
0 komment 1 ember kedveli
Húsvéti rumos fonott kalács
0 komment 4 ember kedveli
Rostélyon sült húsrudacska
0 komment 1 ember kedveli
Sztifádó
0 komment 3 ember kedveli
Szatmári töltöttkáposzta
0 komment 9 ember kedveli
Csokis diós krémes álom
0 komment 21 ember kedveli
Cukkinis lapcsánka (tócsni)
1 komment 13 ember kedveli
Párizsi krém
1 komment 28 ember kedveli
Füstölt- húsos- tárkonyos leves
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemell sajtosan
0 komment 8 ember kedveli
Pukkanó fánk !
0 komment 29 ember kedveli
Mozart golyó
1 komment 7 ember kedveli
Barackhab
0 komment 3 ember kedveli
Hógolyó torta.
0 komment 5 ember kedveli
Bundás káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.