Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, belenyújtjuk egy tepsibe, és előmelegített sütőben 10 percig közepes tűzön (180C) elősütjük. (Ha szükséges, 1-2 evőkanál tejföllel lehet gazdagítani a tésztát.)
A máktöltelékhez:
Amíg a tészta sül, a forró tejet a darált mákos cukorhoz keverjük, belereszeljük a citrom héját.
Rásimítjuk a félig sült tésztára, és visszadugjuk a sütőbe, amíg a hab készül.
A tojáshabhoz:
Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral (én most tettem bele egy vaníliás cukrot is), és az egészet a mákra kenjük.
5 percig erős tűzön (200C) sütjük, majd 15-20 percig alacsony hőfokon (160C) inkább szárítjuk.
sütési hőfok: 170°C
tepsi mérete: 30x20x6 cm
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
feviroza
2015.01.29 09:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hozzávalókból tésztát, forró tejet, darált mákos, citrom héját, félig sült, vaníliás cukrot, mákra kenjük, szódabikarbóna, máktöltelékhez, máktöltelékhez, hozzávalókból, előmelegített, tojásfehérjét, belereszeljük, belenyújtjuk, visszadugjuk, tojásfehérje, tojáshabhoz, porcukorral, tojáshabhoz, gazdagítani, Rásimítjuk, késhegynyi, finomliszt, szükséges, tejföllel, elősütjük, tésztához, szárítjuk, Felverjük, tésztához, porcukor, evőkanál, tésztához, finomliszt, porcukor, késhegynyi szódabikarbóna, tojás, margarin, máktöltelékhez, darált, cukor, forró, citrom héja, tojáshabhoz, tojásfehérje, porcukor,
|
|
|
|
|