Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A borjúhúst kockákra vágom, és egy kevés olajon fehéredésig sütöm.Közben a zöldségeket megtisztítom,egyforma nagyságúra felvágom, majd a húshoz adom, és még néhány percig pirítom..A borsó, a karfiol és a gomba csak a főzés végén kerül bele.1.5 liter vízzel fölöntöm, fűszerezem, felforralom, majd fedő alatt kis lángon puhára főzöm.
Közben a gombóchoz a burgonyát héjában megfőzöm,meghámozzuk, és áttöröm.
Amikor kihűlt, liszttel meg a tojással összegyúrom, megsózom, megborsozom, reszelt szerecsendióval fűszerezem.
Diónyi apró gombócokat formálok belőle és a lobogó levesbe teszem. A borsót, az apró rózsáira szedett karfiolt, meg a fölszeletelt gombát is hozzáadom és addig főzöm, míg minden megpuhul.
Közben a maradék vajból és lisztből világos rántást készítek a levest ezzel sűrítem be.. A tűzről levéve a tejszínnel elkevert tojássárgájával behabarom, végül citromlével ízesítem.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
ez a leves igen laktató,de nagyon finom.
Igaz elég sokáig kell fözni, de megéri.
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
1 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2012.02.11 17:40
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
cathy222 |
2012.02.12. 18:50 (#1) |
|
|
Az egyik legfinomabb leves! En ugy szoktam csalni, hogy fagyasztott nudlit vagok le apro gombocoknak, es ezt fozom bele, de ez csalas, tudom. Ugy az igazi, ahogy a recept is irja. |
| |
|
|
|
borjúhúst kockákra, kevés olajon, zöldségeket megtisztítom, húshoz adom, gomba csak, főzés végén, burgonyát héjában, tojással összegyúrom, lobogó levesbe, apró rózsáira, fölszeletelt gombát, maradék vajból, levest ezzel, tűzről levéve, tejszínnel elkevert, leves igen, tojássárgájával, szerecsendióval, petrezselyemmel, sertéslapocka, megtisztítom, szerecsendió, fölszeletelt, felforralom, citromlével, összegyúrom, megborsozom, meghámozzuk, zöldségeket, gombócleves, fehéredésig, Tálaláskor, nagyságúra, tejszínnel, gombócokat, megszórjuk, fűszerezem, fűszerezem, gombóchoz, hozzáadom, gombóchoz, burgonyát, borjú vagy sertéslapocka, sárgarépa fehérrépa, karalábé, darabka zeller, olajsóbors, vegeta, zöldborsó, gomba, karfiol, liszt, tejszin vagy tejföl, citrom leve, gombóchoz, burgonya, bors szerecsendió, liszt, tojás,
|
|
|
|
|