Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst kissé lapjára, 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Olyan sütőedényt választunk, amit a szeletelt baconnal könnyen ki tudunk bélelni úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon. A húst a lisztben, a tojásban, a lereszelt sajtok keverékében megforgatjuk, és egy sort rakunk belőle. A következő sor a sonka, majd újból sajtos csirkemell. Így folytatjuk, míg az anyagokból tart, hússal zárjuk a sort. A tejfölt rálocsoljuk, a szalonnát visszahajtjuk. Fóliával letakarjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük. Kb. 40 perc után a fóliát eltávolítjuk. Amikor kész, megvárjuk, míg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap szeletelve, hidegen vagy melegen, salátával tálaljuk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hidegen vacsorára is tálalhatjuk .
Melegen burgonyát vagy rízset adunk mellé..
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.13 08:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst kissé, szeletelt baconnal, szalonna kilógjon, lereszelt sajtok, sort rakunk, anyagokból tart, tejfölt rálocsoljuk, szalonnát visszahajtjuk, fóliát eltávolítjuk, éjszakát hűtőben, visszahajtjuk, Előmelegített, megforgatjuk, eltávolítjuk, keverékében, pulykasonka, rálocsoljuk, tálalhatjuk, szeleteljük, mokkáskanál, pihentetjük, csirkemell, szeletelve, választunk, sütőedényt, folytatjuk, csirkemell, anyagokból, letakarjuk, kávéskanál, pulykamell, csirkemell, burgonyát, következő, darabokra, borsozzuk, csirkemell pulykamell, kávéskanál, mokkáskanál őrőlt bors, szelet bacon, liszt, tojás, trappista sajt, füstölt sajt, szelet pulykasonka, tejföl,
|
|
|
|
|