Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és 8 cikkre vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, félkarikákra vágjuk. A meghámozott fokhagymát átnyomjuk. A padlizsánt megmossuk, megtisztítjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A halszeleteket leöblítjük, leitatjuk és citromlével meglocsoljuk. Utána a filéket összetekerjük, és fogvájóval összetűzzük.
A padlizsánszeleteket 3 evőkanál olajon serpenyőben mindkét oldalukon megpirítjuk, kiszedjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük. A hagymát a maradék olajban üvegesre pároljuk, curryporral megszórjuk, megkeverjük. A paradicsom felét és a fokhagymát hozzáadjuk, pár percig együtt pároljuk. 2,5 dl vízzel felöntjük, és kevergetve egyszer felforraljuk. A maradék paradicsomot, a padlizsánt és a haltekercseket a mártásba rakjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és lefedve közepes lángon 5 percig pároljuk.
A petrezselymet vagy a koriandert megmossuk, leitatjuk, felaprítjuk, és a currys halra szórjuk, tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok! Isteni...
|
|
|
|
1 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.23 19:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
albert46 |
2012.01.24. 13:51 (#1) |
|
 |
|
| |
|
|
|
paradicsomot leforrázzuk, vöröshagymát meghámozzuk, meghámozott fokhagymát, padlizsánt megmossuk, halszeleteket leöblítjük, filéket összetekerjük, maradék olajban, paradicsom felét, fokhagymát hozzáadjuk, maradék paradicsomot, mártásba rakjuk, petrezselymet vagy, koriandert megmossuk, currys halra, haltekercseket, lecsepegtetjük, korianderzöld, petrezselymet, halszeleteket, összetekerjük, megtisztítjuk, paradicsomot, petrezselyem, felforraljuk, meglocsoljuk, félkarikákra, vöröshagymát, paradicsomot, serpenyőben, kicsumázzuk, leforrázzuk, meghámozzuk, vöröshagyma, meghámozott, felaprítjuk, citromlével, meghámozzuk, összetűzzük, papírtörlőn, megpirítjuk, szelet lepényhal, paradicsom, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, evőkanál citromlé, evőkanál olaj, evőkanál currypor, padlizsán, őrölt bors,
|
|
|
|
|