Fogás: előétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A céklát jó alaposan megmosni, majd puhára főzni. Ezután kihűteni, megpucolni és ízlés szerint felkockázni.
A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felcsíkozni.
A tojásokat keményre főzni, majd hideg vízbe tenni és kihűteni. Ezután leszedni a héját.
Ízlés szerint ecetes-cukros levet készíteni, majd beletenni a felkockázott céklát, a vékonyra felszeletelt hagymát, a köménymagot és forráspontig melegíteni. (főzni nem kell!!!)
Amikor már majdnem felforrt, levenni a tűzről és kicsit hűlni hagyni.
Ezután beletenni az egész tojásokat, majd lefedni a tetejét és legalább egy napra a hűtőszekrénybe tenni. Ezalatt az idő alatt a tojás a céklának a levétől szép színt kap, és az ízek is összeérnek.
Másnap az ecetes léből ki kell szedni a tojásokat, majd félbevágni és a sárgáját óvatosan kiemelni, hogy a fehérje egyben maradjon.
Egy tálba beletenni a tojássárgákat, majd villával kicsit összenyomkodni. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal, mustárral és majonézzel ízesíteni. Jól kikeverni, majd visszatölteni a tojásokba.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor a töltött tojásokat a céklás-hagymás salátával is lehet köríteni.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
lilagondolatok
2016.03.27 13:01
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát megpucolni, tojásokat keményre, felkockázott céklát, vékonyra felszeletelt, egész tojásokat, hűtőszekrénybe tenni, levétől szép, ecetes léből, sárgáját óvatosan, fehérje egyben, tálba beletenni, töltött tojásokat, céklás-hagymás salátával, hűtőszekrénybe, összenyomkodni, tojássárgákat, visszatölteni, felkockázott, forráspontig, felszeletelt, tárkonyecet, felcsíkozni, köménymagot, felkockázni, megpucolni, összeérnek, melegíteni, félbevágni, megpucolni, félbevágni, majonézzel, Tálaláskor, mustárral, tojásokba, salátával, kikeverni, tojásokat, tojásokat, beletenni, tojás, cékla, lila hagyma, cukor, tárkonyecet, majonéz, mustár, őrölt fehér bors,
|
|
|
|
|