Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött tojás a húsvétra recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 8 db tojás
» 4 db cékla
» 2 db lila hagyma
» só
» cukor
» tárkonyecet
» majonéz
» mustár
» őrölt fehér bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A céklát jó alaposan megmosni, majd puhára főzni. Ezután kihűteni, megpucolni és ízlés szerint felkockázni.

A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felcsíkozni.

A tojásokat keményre főzni, majd hideg vízbe tenni és kihűteni. Ezután leszedni a héját.

Ízlés szerint ecetes-cukros levet készíteni, majd beletenni a felkockázott céklát, a vékonyra felszeletelt hagymát, a köménymagot és forráspontig melegíteni. (főzni nem kell!!!)

Amikor már majdnem felforrt, levenni a tűzről és kicsit hűlni hagyni.

Ezután beletenni az egész tojásokat, majd lefedni a tetejét és legalább egy napra a hűtőszekrénybe tenni. Ezalatt az idő alatt a tojás a céklának a levétől szép színt kap, és az ízek is összeérnek.

Másnap az ecetes léből ki kell szedni a tojásokat, majd félbevágni és a sárgáját óvatosan kiemelni, hogy a fehérje egyben maradjon.

Egy tálba beletenni a tojássárgákat, majd villával kicsit összenyomkodni. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal, mustárral és majonézzel ízesíteni. Jól kikeverni, majd visszatölteni a tojásokba.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor a töltött tojásokat a céklás-hagymás salátával is lehet köríteni.
0 komment 0 ember kedveli lilagondolatok
2016.03.27 13:01
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát megpucolni, tojásokat keményre, felkockázott céklát, vékonyra felszeletelt, egész tojásokat, hűtőszekrénybe tenni, levétől szép, ecetes léből, sárgáját óvatosan, fehérje egyben, tálba beletenni, töltött tojásokat, céklás-hagymás salátával, hűtőszekrénybe, összenyomkodni, tojássárgákat, visszatölteni, felkockázott, forráspontig, felszeletelt, tárkonyecet, felcsíkozni, köménymagot, felkockázni, megpucolni, összeérnek, melegíteni, félbevágni, megpucolni, félbevágni, majonézzel, Tálaláskor, mustárral, tojásokba, salátával, kikeverni, tojásokat, tojásokat, beletenni, tojás, cékla, lila hagyma, cukor, tárkonyecet, majonéz, mustár, őrölt fehér bors,
Fűszeres gulyás!
2 komment 6 ember kedveli
Hortobágyi húsos palacsinta
2 komment 12 ember kedveli
Bableves
0 komment 1 ember kedveli
Márványos torta
0 komment 2 ember kedveli
Nektarinos rizshasáb
0 komment 12 ember kedveli
Zöld palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
0 komment 17 ember kedveli
Színesen töltött csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomeves bazsalikomos grizgombóccal !
0 komment 2 ember kedveli
Póréhagyma krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Mákos puliszka meggymártással
0 komment 1 ember kedveli
Karácsonyi kávékülönlegesség
0 komment 10 ember kedveli
Alexander sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 4 ember kedveli
Kiwis almalekvár
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemell baconben
0 komment 18 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.