Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az apró kockára vágott hagymát kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük.
A tűzről egy pillanatra levesszük, és mellédobjuk a passzírozón átnyomott fokhagymát, hozzákeverjük a fűszerpaprikát.
Miután visszahelyeztük az edényt a platnira, jöhet áztatás nélkül a lencse, úgy fél liter víz és a babérlevelek.
20-25 perc elteltével kivesszük a babérleveleket, a megfőtt lencsét a főzővízzel összeturmixoljuk, amennyiben szükséges utánatöltjük.
Pár perc alatt összeforraljuk a levest.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kisebb csészékben tálaljuk, minden adag tetejére tegyünk egy nagy kanál tejfölt és egy babérhajót.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.20 22:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
apró kockára, pillanatra levesszük, passzírozón átnyomott, megfőtt lencsét, főzővízzel összeturmixoljuk, nagy kanál, összeturmixoljuk, visszahelyeztük, fűszerpaprikát, összeforraljuk, babérleveleket, hozzákeverjük, fűszerpaprika, babérlevelek, utánatöltjük, dinszteljük, mellédobjuk, Lencseleves, gyerekeknek, olívaolajon, passzírozón, elteltével, babérhajót, főzővízzel, babérlevél, pillanatra, csészékben, amennyiben, fokhagymát, levesszük, átnyomott, kivesszük, lencse, hagyma, gerezd fokhagyma, babérlevél, édes fűszerpaprika, bors, olívaolaj,
|
|
|
|
|