Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szalagos fánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 3 dl tej
» 3 dkg élesztő
» 1 evőkanál porcukor
» 5 dkg vaj
» 2 tojássárgája
» 1 pohárka rum
» 50 dkg liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. (Ha tovább keleszjük, nem baj). A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. (Fritőzben is lehet.) A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki,
Megjegyzés / tipp:

és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.
1 komment 11 ember kedveli fordgtr
2013.02.04 20:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
sorosaniko 2013.02.27. 21:25 (#1)
Kiprobaltam mar ezt a receptet es az egesz csaladnak nagyon is izlik!,legalabb hetente kell sutnom fankokat
Címkék
élesztő megkel, kelés után, fánkot középforró, sütésnél vigyázzunk, deszkán fekvő, olajban alulra, edényt fedjük, pirosra sült, másfélszeresére, meglangyosítunk, Fánkszaggatóval, tojássárgájával, belemorzsolunk, nyújtódeszkára, szűrőkanállal, következtében, tojássárgája, kiszaggatjuk, porcukorral, kidolgozzuk, beleteszünk, Megfordítás, késhegynyi, kelesztjük, kelesztjük, keménységű, vigyázzunk, egyenletes, középforró, keleszjük, porcukrot, készítünk, letakarva, Fritőzben, élesztő, evőkanál porcukor, tojássárgája, pohárka, liszt,
Ribizlis-banános amerikai palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem-
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes - fokhagymás szelet burgonyával
0 komment 14 ember kedveli
Bundázott karfiolgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Csicsóka finomfőzelék
0 komment 4 ember kedveli
Fűszeres padlizsánkrém...
0 komment 8 ember kedveli
Cukkinis-padlizsános tekercs...
0 komment 1 ember kedveli
Szilvás rakott palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Omlós csirkebrassói
1 komment 27 ember kedveli
Sonkás tészta sütve
0 komment 17 ember kedveli
Avokádó mousse
0 komment 2 ember kedveli
Halászlé
5 komment 6 ember kedveli
Áfonyás-szedres muffin-az őszi- téli kedvenc sütink-
0 komment 7 ember kedveli
Saláta tál
0 komment 2 ember kedveli
Mascarponés áfonyatorta
0 komment 2 ember kedveli
Tésztás szivárványsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.