Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. (Ha tovább keleszjük, nem baj). A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. (Fritőzben is lehet.) A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki,
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.
|
|
|
|
1 komment
|
11 ember kedveli
|
fordgtr
2013.02.04 20:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
sorosaniko |
2013.02.27. 21:25 (#1) |
|
 |
Kiprobaltam mar ezt a receptet es az egesz csaladnak nagyon is izlik!,legalabb hetente kell sutnom fankokat |
| |
|
|
|
élesztő megkel, kelés után, fánkot középforró, sütésnél vigyázzunk, deszkán fekvő, olajban alulra, edényt fedjük, pirosra sült, másfélszeresére, meglangyosítunk, Fánkszaggatóval, tojássárgájával, belemorzsolunk, nyújtódeszkára, szűrőkanállal, következtében, tojássárgája, kiszaggatjuk, porcukorral, kidolgozzuk, beleteszünk, Megfordítás, késhegynyi, kelesztjük, kelesztjük, keménységű, vigyázzunk, egyenletes, középforró, keleszjük, porcukrot, készítünk, letakarva, Fritőzben, élesztő, evőkanál porcukor, tojássárgája, pohárka, liszt,
|
|
|
|
|
Tócsi
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
|
|
|
|
|